1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Μαλλιά Κουβάρια” / Την κωμωδία του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης απόλαυσε το κοινό του Καρπενησίου, στο γεμάτο αμφιθέατρο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η παράσταση “Μαλλιά Κουβάρια” μας μετέφερε για λίγο σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή» λίγο πριν την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων

Στην εποχή της Belle Époque, στην Αθήνα του 1910, ταξίδεψαν οι θεατές της παράστασης “Μαλλιά Κουβάρια” που παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.

Η κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη που ανέβασε το φετινό καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, συνέχισε από την ευρυτανική πρωτεύουσα την περιοδεία της, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το αμφιθέατρο. Η θεατρική παράσταση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Γιορτών Δάσους 2023».

Καταιγιστικοί διάλογοι, απανωτές παρεξηγήσεις, συζυγικές ζηλοτυπίες, σε ένα έργο καλοδουλεμένο, με ηθοποιούς εξαιρετικούς τόσο ερμηνευτικά όσο και κινητικά, παρακολούθησε (για περίπου 1,5 ώρα) το καρπενησιώτικο κοινό, που έδειξε πως έχει ανάγκη από καλό θέατρο.

«Θα περίμενε κάποιος πως ένα έργο 126 ετών θα μπορούσε να παιχτεί σήμερα και το κοινό να βρει αναφορές στο τώρα και να γελάσει πολύ; Μάλλον όχι, αλλά στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, συμβαίνει ακριβώς αυτό! Μια εξαιρετική δραματουργική επεξεργασία από τον Νίκο Ορφανό και τον σκηνοθέτη της παράστασης, Τάσο Πυργιέρη, δίνει ρυθμό στο έργο, σκηνές που το χιούμορ ρέει μέσα από πανέξυπνους διαλόγους. Η σκηνοθεσία είναι χάρμα ιδέσθαι, αφού όλοι οι συντελεστές είναι απόλυτα συγχρονισμένοι και βγάζουν μια φοβερή σκηνική χημεία, κάνοντας την παράσταση μια δουλειά συνόλου και όχι ενός, που ακολουθείται από τους υπόλοιπους. Η δουλειά που έχει γίνει στις πρόβες, στην κίνηση και στις φωνές (ναι, έχει και τραγούδι η παράσταση) βγαίνει αβίαστα επί σκηνής, που το υπέροχο σκηνικό – αναπαράσταση του εσωτερικού ενός αρχοντικού της εποχής κλέβει, από την πρώτη ματιά, τις εντυπώσεις», διαβάζουμε (ΕΔΩ) σε μια από τις κριτικές του έργου, που συμφωνεί με όσα είδαμε στο Καρπενήσι.

Η παράσταση “Μαλλιά Κουβάρια” μας μετέφερε για λίγο σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή» λίγο πριν την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων. Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω από τα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντισσα που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πώς ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων;

Στα “Ευρυτανικά ΝΕΑ”, μίλησε για την παράσταση ο Νίκος Ορφανός, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, ηθοποιός ευρυτανικής καταγωγής.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ