19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μαριούπολη: Λεωφορεία με ουκρανούς στρατιωτικούς εγκαταλείπουν το Azovstal

Περίπου 12 λεωφορεία με ουκρανούς στρατιωτικούς που ήταν οχυρωμένοι στο Azovstal της Μαριούπολης, αναχώρησαν από το εργοστάσιο χάλυβα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί πόσοι στρατιωτικοί επέβαιναν στα λεωφορεία, υπογραμμίζει.

Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης αν στους επιβαίνοντες συμπεριλαμβάνονται οι 40 τραυματισμένοι ουκρανοί στρατιωτικοί που είχε αναφερθεί ότι βρίσκονταν στο υπόγειο του εργοστασίου. Συνολικά 600 ένστολοι φέρονται να είχαν οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις του Azovstal, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων που παραμένουν εγκλωβισμένες στο πολιορκημένο από τους Ρώσους χαλυβουργείο Azovstal ανακοίνωσε ότι εκτελεί την απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης να σώσει τις ζωές των στρατιωτών, χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε παράδοσή τους.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται από το πρακτορείο Reuters ως ένδειξη ότι η μακρά πολιορκία φτάνει στο τέλος της.

«Προκειμένου να σώσουμε ζωές, όλη η φρουρά της Μαριούπολης εφαρμόζει την απόφαση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης και ελπίζει στη στήριξη του ουκρανικού λαού», ανέφερε το Τάγμα του Αζόφ σε ανάρτηση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Το βασικό είναι να αντιληφθείτε όλους τους κινδύνους. Υπάρχει σχέδιο Β; Είστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό το σχέδιο που πρέπει να αφήνει περιθώριο για την εκπλήρωση των καθορισμένων αποστολών και τη διαφύλαξη της ζωής και της υγείας του προσωπικού;» είπε ο διοικητής της, Ντένις Προκοπένκο σε ένα βίντεο που συνόδευε την ανάρτηση.

Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις στο Ντονέτσκ

Είκοσι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν σήμερα σε ρωσικές επιθέσεις στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν με ανάρτησή τους στο Facebook οι κοινές ομάδες δράσης της Ουκρανίας.

Οι ομάδες δράσης αναφέρουν ότι 25 κοινότητες δέχθηκαν επίθεση και ότι μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν ήταν κατοικίες και ένα σχολείο.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα την πληροφορία αυτή.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ