29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μεθαύριο Πέμπτη τα εγκαίνια του νέου ΚΗΦΗ στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με την τελετή εγκαινίων ανοίγει και επίσημα τις πύλες του, μεθαύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 11 το πρωί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Συκεών (Στ. Παπαδοπούλου 4 με Ν. Παρασκευά).

Πρόκειται για μια ακόμη δομή, η οποία τίθεται στην υπηρεσία των ηλικιωμένων συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη και η οποία λειτουργεί σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς διαβίωσής τους.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΗΦΗ Συκεών εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος δηλώνει ότι «η φροντίδα των ηλικιωμένων συνδημοτών μας σε οικογενειακό περιβάλλον χωρίς να διαταραχθεί ο οικογενειακός ιστός αποτελεί στοίχημα για ένα δήμο όπως ο δικός μας που είναι πρωτοπόρος στα θέματα κοινωνικής πολιτικής».

Το… προφίλ του ΚΗΦΗ

Το νέο ΚΗΦΗ έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 30 ωφελούμενων Λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών και εποπτεύεται από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν.

Θα φιλοξενεί άτομα άνω των 65 ετών, προσφέρει ένα οικείο, σχεδόν οικογενειακό, περιβάλλον και στοχεύει στη διατήρηση της συνοχής στις οικογένειες με ηλικιωμένο μέλος και την εναρμόνιση της εργασιακής και οικογενειακής ζωής. 

Η προσέγγιση αυτή κινείται πάνω σε δύο πυλώνες, την αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης των ωφελουμένων των ΚΗΦΗ και του κοινωνικού τους αποκλεισμού και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία των ΚΗΦΗ πέρα από τους ίδιους τους ωφελούμενους φιλοδοξεί να βελτιώσει και τη ζωή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας καθώς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις επαγγελματικές και άλλες ασχολίες τους. 

Το ΚΗΦΗ παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας στις οποίες περιλαμβάνονται:

• Nοσηλευτική φροντίδα / συνταγογράφηση φαρμάκων

• Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

• Δημιουργική απασχόληση

• Βοήθεια σε θέματα ατομικής υγιεινής και φροντίδας

• Ανάπαυση

• Πρόγευμα και γεύμα

• Ασκήσεις χαλάρωσης και γυμναστικής

• Κοινωνική στήριξη και βοήθεια στην αξιοποίηση κοινωνικών παροχών

• Κοινωνικοποίηση και αναψυχή

• Υποστήριξη και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα προς την οικογένεια που φροντίζει τα ηλικιωμένα άτομα

Info:

ΚΗΦΗ Συκεών Στ. Παπαδοπούλου 4 με Νικολάου Παρασκευά 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 621676, ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ