27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μελισσοκόμοι απ’ όλη τη Στερεά διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Λαμίας – Τι διεκδικούν από την κυβέρνηση (vid)

Το ψήφισμα που επέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες της κάθε Περιφέρειας, προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, οι μελισσοκόμοι της χώρας, έπειτα με απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μελισσοκόμων.

Σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας, δεκάδες μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν σήμερα δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Λαμίας, με μηχανοκίνητη πορεία που έφτασε μέχρι το κτήριο της Περιφέρειας, στην πλατεία Ελευθερίας. Οι μελισσοκόμοι επέδωσαν ψήφισμα με τα προβλήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας κ. Κώστα Αποστολόπουλο. Συμμετείχαν και επαγγελματίες από την Ευρυτανία.

Τα ζητήματα που θέτουν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι Στερεάς, ΜΣ Λαμίας, ΜΣ Λιβαδειάς, ΜΣ Δομοκού, ΜΣ Θηβών ‘’Ο ΗΣΙΟΔΟΣ’’, ΜΣ Φωκίδας και το Σωματείο Βιολογικών Μελισσοκόμων Ελλάδας:

➢ Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολόγητου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)

➢ Ελληνοποιήσεις ( Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιου . Ελεγχος Εισαγωγων στα Τελωνεία -Θεσμοθέτηση γυροσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος- Εξέταση Χημείο του Κράτους -ΕΦΕΤ )

➢ Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία

➢ Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών .Τοποθέτηση μελισσοσμηνών όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934

➢ Ενίσχυση στους πληγέντες νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας από πλημμύρες και πυρκαγιές αντίστοιχα, με 15 ευρώ / κυψέλη βάση των δηλωθέντων ζημιών, όπως αποφασίστηκε για την Περ. Θεσσαλίας και τον Ν. Έβρου

➢ Επιδότηση επικονίασης .Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα

➢ Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο

➢ Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ