16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μελωδικό αφιέρωμα στον Μάρκο Μπότσαρη. Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου εμφανίστηκε ζωντανά στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “Ο Μάρκος Μπότσαρης” συνεχίζει τις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τον ηρωικό θάνατο του εμβληματικού οπλαρχηγού στο Κεφαλόβρυσο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

“Ετος Μάρκου Μπότσαρη” έχει ανακηρυχθεί το 2023 για τον Δήμο Καρπενησίου και με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Σουλιώτη ήρωα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “Ο Μάρκος Μπότσαρης” συνεχίζει τις δράσεις απόδοσης τιμών στη μνήμη του. Στις 26/3 έλαβε χώρα -με μεγάλη επιτυχία- το “Βόλι”, η μουσικοχορευτική παράσταση που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο, ενώ κορωνίδα των εφετινών εκδηλώσεων θα αποτελέσουν τα “Μποτσάρεια”, στις αρχές Αυγούστου.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 6 Μαΐου 2023, ο σύλλογος, με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας (ΟΠΑΣΤΕ) και του Δήμου Καρπενησίου, οργάνωσε μια όμορφη μουσική εκδήλωση, μία αφιερωματική συναυλία με σκοπούς και τραγούδια για τον Μάρκο Μπότσαρη. Στη σκηνή ανέβηκε το μουσικό σύνολο “Μετάβασις” του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής, Κωνσταντίνου Ασημάκη.

8λεπτο βίντεο

Πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά, που παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και ταξίδεψαν το κοινό μέσα από αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής, με τη σύμπραξη τουλάχιστον 20 μουσικών οργάνων επί σκηνής. Μεταξύ πολλών άλλων, το ποικίλο αφιέρωμα περιλάμβανε τραγούδια διαχρονικά και αγαπημένα, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία (Ξυλούρης, Θεοδωράκης, Παπάζογλου κ.α.).

Για «ένα σπουδαίο μουσικό αφιέρωμα στο πλαίσιο του επετειακού έτους Μάρκου Μπότσαρη σύμφωνα με την επίσημη ανακήρυξή του από τον Δήμο Καρπενησίου, με τη συμπλήρωση 200 ετών από το θάνατό του στο Κεφαλόβρυσο», κάνει λόγο ο δήμος, εκφράζοντας «πολλά συγχαρητήρια στον σύλλογο “Μάρκος Μπότσαρης” για την εξαιρετική πρωτοβουλία και διοργάνωση. Ευχαριστούμε το Μουσικό Σχολείο Αλίμου για την παρουσία τους στο Καρπενήσι και για την υπέροχη μουσική βραδιά που μας χάρισαν».

Πριν την έναρξη της συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους του Π.Σ. Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “Ο Μάρκος Μπότσαρης”, ο πρόεδρος π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος και η γενική γραμματέας, Χρύσα Σουλιώτη, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, και η αντιπεριφερειάρχης δασικής πολιτικής & κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ