28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μεξικό: Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του – Ο 12ος από τις αρχές του έτους

Ένας δημοσιογράφος, ο 12ος από τις αρχές του έτους, δολοφονήθηκε σήμερα στη Σιουδάδ Βικτόρια, στο βόρειο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα Expreso, με την οποία συνεργαζόταν.

«Σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος Αντόνιο ντε λα Κρους, ρεπόρτερ της εφημερίδας Expreso, δολοφονήθηκε. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του», ανέφερε η εφημερίδα. Η κόρη και η σύζυγος του ντε λα Κρους τραυματίστηκαν. Ο απερχόμενος κυβερνήτης της Πολιτείας Ταμαουλίπας, Φρανσίσκο Καμπέσα δε λα Βάκα, είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν «να σώσουν τη ζωή» της κόρης, η ηλικία της οποίας δεν διευκρινίστηκε.

«Τα εγκλήματα αυτά δεν θα μείνουν ατιμώρητα», υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού, Χεσούς Ραμίρες. Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα.

Ο Αντόνιο δε λα Κρους κάλυπτε θέματα σχετικά με το κλίμα αλλά το τελευταίο διάστημα είχε καταγγείλει μέσω του Twitter τη «διαφθορά» ενός πρώην δημάρχου της Σιουδάδ Βικτόρια.

«Οι βασικοί ύποπτοι βρίσκονται εντός της κυβέρνησης της Πολιτείας» είπε ο βουλευτής Γκουστάβο Καρδένας, του κόμματος «Κίνημα Πολιτών». Ο δε λα Κρους ήταν και εκπρόσωπος αυτού του μικρού κόμματος.

Ένας άλλος δημοσιογράφος του εκδοτικού ομίλου Expreso-La Razon, ο Έκτορ Γκονσάλες, είχε δολοφονηθεί στις 29 Μαΐου 2018.

Συνάδελφοι του δε λα Κρους είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν δεχόταν απειλές. Χθες είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονταν στην Ταμαουλίπας και έγραψε ότι η Σιουδάδ Βικτόρια ήταν «η τρίτη πιο ζεστή πόλη του Μεξικού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ