29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μεσσηνία: Κινητοποιήσεις για τη μείωση θέσεων διδασκόντων σε δημοτικά σχολεία της περιφέρειας.

Το θέμα του υποβιβασμού σε θέσεις διδασκόντων των έξι Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας αποτέλεσε αντικείμενο της επικοινωνίας που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο υποβιβασμός στη Μεσσηνία των δημοτικών σχολείων Κορώνης, Κάμπου, Δωρίου, Διαβολιτσίου, Μερόπης και Χώρας έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και φορέων των συγκεκριμένων περιοχών και πολλές αντιδράσεις, με τους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας να αποστέλλουν διαβήματα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Τη συνέχιση των καταλήψεων ενάντια στην “άδικη και αντιπαιδαγωγική απόφαση που αφορά στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης σε τετραθέσιο από εξαθέσιο”, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μέσω της τελευταίας του γενικής του συνέλευσης. «Θεωρούμε αδιανόητο το 2021», όπως τονίζεται, «να γυρίζουμε την εκπαίδευση πολλές δεκαετίες πίσω. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια σωστή και ολοκληρωμένη μόρφωση. Θεωρούμε εκτός τόπου και χρόνου τη συγκεκριμένη απόφαση, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα παιδιά μας. Μετά δυο χρόνια τηλεμαθημάτων και καραντίνας και ενώ ακόμα διανύεις την τρίτη χρονιά πανδημίας, δε δημιουργείς τέτοιες δυσλειτουργικές συνθήκες.”

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ