24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μετάλλαξη Δέλτα: «Μαύρα μαντάτα» για τους ανεμβολίαστους και νέα lockdown η πρόβλεψη Συρίγου (video)

Για μία «πιο μεταδοτική μεταλλαγμένη μορφή του ιού» έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος, αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δέλτα.

Και με έμφαση τόνισε πως αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να ανησυχούν πολύ…

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως αυτοί που έχουν εμβολιαστεί, είτε δεν θα νοσήσουν γιατί σε ένα μεγάλο ποσοστό καλύπτονται από τον εμβολιασμό, είτε θα νοσήσουν ήπια. «Είναι αρκετά ασφαλείς όσοι έχουν εμβολιαστεί. Νοσούν ελαφρά σίγουρα. Σίγουρα δεν χρειάζονται εντατική και δεν καταλήγουν και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το αν μεταδίδουν τον ιό» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Click4more: Προνόμια εμβολιασμένων: Αποκάλυψη για 100% πληρότητα σε εστίαση, γήπεδα, σινεμά, θέατρα, συναυλίες

Αντίθετα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είπε πως θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. «Για τους ανεμβολίαστους είναι πιο θανατηφόρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί επικράτησης αυτού του στελέχους στην χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι ο ίδιος ανέφερε πως τα επιδημιολογικά μοντέλα από χώρες όπως Ισραήλ και Βρετανία που είναι πιο προχωρημένοι στην Ε.Ε όσον αφορά τον εμβολιασμό δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να είναι η μετάλλαξη Δέλτα αυτή που θα επικρατήσει στην Ευρώπη και πως αν υπάρξει τέταρτο κύμα πιθανότητα να προκύψει από αυτό το στέλεχος. «Άρα είναι λόγος για να ανησυχούμε για την δημόσια υγέια».

Η μετάλλαξη Δέλτα και το ενδεχόμενο νέων lockdown

Για τις μικρές κοινωνίες και τα ενδεχόμενα τοπικού lockdown ανέφερε πως εάν δεν υπάρχει ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμών αναγκαστικά δεν υπάρχει άλλη λύση. «Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα πρέπει να γίνει μικρό lockdown», τόνισε συγκεκριμένα, ενώ έδειξε ως μόνη λύση τα εμβόλια.

Στο ερώτημα του πότε θα ξεμπερδέψουμε από τον κορονοϊό, ο ίδιος απαντά πως οι μεταλλάξεις συμβαίνουν γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο. «Αν αποκτούσαμε ανοσία στο 80% του παγκόσμιου πληθυσμού αμέσως θα σταματούσε η πανδημία» δήλωσε ενδεικτικά ενώ πρόσθεσε πως τα προνόμια των εμβολιασμένων είναι μια σωστή πρακτική.

Click4more: Μόσιαλος: Έχοντας τόσο αποτελεσματικά εμβόλια σχεδόν κάθε θάνατος είναι αποτρέψιμος»

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα είπε πως παλιά χρειαζόμαστε 60-65% εμβολιασμένους για να το χτίσουμε ενώ τώρα με την νέα μετάλλαξη για να θεωρήσουμε ότι είμαστε θωρακισμένοι από τον ιό πρέπει να φτάσουμε το 75%.

«Εύχομαι να φτάσουμε σε αυτό με τον εμβολιασμό και όχι με νόσηση» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Δείτε όσα είπε ο κ. Συρίγος

Πηγή: ΣΚΑΪ.

To άρθρο Μετάλλαξη Δέλτα: «Μαύρα μαντάτα» για τους ανεμβολίαστους και νέα lockdown η πρόβλεψη Συρίγου (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ