19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μετάλλαξη Όμικρον: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει σενάρια για αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού καλπάζει, οι εκτιμήσεις για την χώρα μας είναι δυσοίωνες και τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών.

Την προσεχή Δευτέρα (27.12.2021) αναμένεται να συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι και την Τρίτη (28.12.2021) η επιτροπή των ειδικών εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων με την μετάλλαξη Όμικρον να έχει εισβάλει απειλητικά στη χώρα μας.

Θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση. Θα εξεταστούν δηλαδή τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον και αν τηρήθηκαν τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΣΚΑΪ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο για αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων.

Δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα, οι ειδικοί φαίνεται πως σκέφτονται  να προχωρήσουν στην πρόταση μιας πιο δραστικής λύσης εντούτοις η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Και όλα αυτά την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Ανήμερα των Χριστουγέννων οι μολύνσεις έφτασαν τα 6590 κρούσματα, οι θάνατοι τους 58, ενώ 617 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. 

Η κατάσταση στην Αττική τρομάζει… Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα κρούσματα ήταν πάνω από 3.000 (ήταν ακριβώς 3.200) με το κέντρο της Αθήνας να «βράζει» με 1021 νέες μολύνσεις. Και η Θεσσαλονίκη προκαλεί ανησυχία που είχε 835 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από τις 3 Ιανουαρίου επανέρχεται η υποχρεωτική τηλε-εργασία στις επιχειρήσεις στο 50%. Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν όμως ότι δε θα ξαναπάμε σε ολικό lockdown και τα μέτρα αυτά δεν «προετοιμάζουν» την επιβολή του.

To άρθρο Μετάλλαξη Όμικρον: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει σενάρια για αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ