20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μετά την ξηρασία και πλημμύρες στη Μεγάλη Βρετανία

Το Γιόρκσιρ είναι η τελευταία περιοχή που κηρύσσεται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος επίσημα σε ξηρασία μετά τις 8 περιοχές στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα.

Λονδίνο — Ανταπόκριση Ευδοξία Λυμπέρη

Μετά την παρατεταμένη ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες καύσωνα, η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met) έχει σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για τον καιρό στην Αγγλία και την Ουαλία, με πιθανότητα διακοπής ρεύματος, διακοπής των μέσων μεταφοράς αλλά και κινδύνου για τη ζωή των κατοίκων από τη δυνατή ροή της βροχής ή βαθιές πλημμύρες.

Οι άνθρωποι που ζουν σε «χαμηλές κατοικίες» θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα πολύτιμα αντικείμενά τους είναι ασφαλή, προειδοποίησε η Met για να μην καταστραφούν από τις πιθανές πλημμύρες.

Μεγάλες περιοχές της Βρετανίας κινδυνεύουν από ξαφνικές πλημμύρες σήμερα, καθώς οι καταιγίδες κατακλύζουν το ξηρό τοπίο της χώρας με ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο Dan Suri, προγνώστης της Met, είπε ότι καμία βροχόπτωση σε ορισμένες νότιες τοποθεσίες δεν θα βοηθήσει καθώς «από τον Ιούνιο, τα εδάφη σε αυτές τις περιοχές έχουν ψηθεί από τον ήλιο μετατρέποντας τα σε σκληρές σχεδόν αδιαπέραστες επιφάνειες».

«Οποιαδήποτε βροχόπτωση σε αυτές τις περιοχές δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί αλλά αντίθετα, θα ξεβράσει χώματα και άλλες σκληρές επιφάνειες, δημιουργώντας ξαφνικές πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές».

Σε περιοχές της Σκωτίας, οι επιβάτες μέσων μεταφοράς ακινητοποιήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση σήμερα το πρωί, με τις ταχύτητες των τρένων να έχουν μειωθεί σε αρκετά σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου και συσσωρευμένα ύδατα στις οδικές επιφάνειες να επηρεάζουν την κίνηση των οχημάτων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ