29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μετά το χιόνι, ο παγετός. Στους -10c έπεσε σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στην Ευρυτανία – Η εξέλιξη του καιρού

Ισχυρό ψύχος επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (17/1) στην Ευρυτανία, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν διψήφιες αρνητικές τιμές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργεί κοντά στο χωριό Μυρίκη του δ. Καρπενησίου, η ελάχιστη έφθασε τους -9,8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους -9,6 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη. Παγωνιά επικράτησε και στο Καρπενήσι (γύρω στους -8c οι ελάχιστες).

Σε πολλές περιοχές της Ευρυτανίας, σήμερα θα έχουμε ολικό παγετό, δηλαδή η θερμοκρασία δεν θα καταφέρει να ανέβει πάνω από το μηδέν και για τον λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις ΙΧ οχημάτων και πεζών. Σε επικίνδυνα σημεία γίνονται ρίψεις άλατος από συνεργεία των αρμόδιων τοπικών αρχών.

Σε επίπεδο επικράτειας, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Βόρεια Ελλάδα και έφθασαν στα επίπεδα των -17 με -18 βαθμών, ως εξής (πηγή: ΕΑΑ/meteo.gr):

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, όπως ήδη αναφέρθηκε, η Κυριακή 17/1 θα κυλήσει με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και ηλιοφάνεια (αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις), ενώ τη Δευτέρα (18/1) μια σύντομη διαταραχή θα «δώσει» κάποιες χιονοπτώσεις, που δεν αναμένεται, ωστόσο, να προκαλέσουν προβλήματα. Από την Τρίτη (19/1) ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης, με παράλληλη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

(φωτο αρχείου από το Καρπενήσι)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ