29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με αστέρες του Hollywood και ελληνική παρουσία το διεθνές φεστιβάλ AmiCorti

Η αυλαία άνοιξε στις 14 Ιουνίου και έκλεισε στις 19 Ιουνίου 2021 για το Διεθνές Φεστιβάλ AmiCorti στο Peveragno της Ιταλίας, για ταινίες μικρού μήκους, που εμπνεύστηκε και ίδρυσε η ελληνικής καταγωγής Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ntrita Rosso, με διάσημους αστέρες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Paul Haggis, νικητής δυο Όσκαρ, γνωστός για τις ταινίες Million Dollar Baby (2004) και Crash (2005).

Μεταξύ των κριτών ο Αμερικανός ηθοποιός Edi Gathegi, διάσημος κυρίως για το ότι ερμήνευσε τον χαρακτήρα του ο Jeffrey Cole στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Dr. House, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Nana Ghana, η Αγγλίδα ηθοποιός Gabriella Wright, ο ηθοποιός Raoul Bova, ο συγγραφέας και σεναριογράφος Roger Rueff, ο ινδός ηθοποιός Rajniesh Duggall, ηθοποιός ινδικής ταινίας και τηλεόρασης και πρώην σούπερ μοντέλο και ο Τούρκος ηθοποιός Burak Hakki.

Η ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ ήταν πολύ σημαντική αφού στην κριτική επιτροπή μαζί με διακεκριμένες προσωπικότητες από το Hollywood και τον διεθνή κινηματογράφο συμμετείχαν ο Αν. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης και η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca & Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία βραβεύτηκε για τη συμβολή της στο φεστιβάλ και την προώθησή του σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Ο 9χρονος πρωταγωνιστής Cristian Petaroscia , η Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της νικητήριας ταινίας Inverno Giulio Mastromauro

Καλεσμένοι ήταν επίσης οι: Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκη Δελή, ο τενόρος Παύλος Πανταζόπουλος που έκανε την έναρξη του Φεστιβάλ ερμηνεύοντας το Sole miο, ο Λεωνίδας Κουλουριανός και ο δικηγόρος Γκίκας Μιχαήλος.

Ο ηθοποιός Luigi di Fiore και ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων της κριτικής επιτροπής:

Βραβείο Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους η ελληνόφωνη ταινία Inverno (Χειμώνας) του Ιταλού σκηνοθέτη Giulio Mastromauro με πρωταγωνιστή τον 9χρονο Cristian Petaroscia το οποίο απένειμε ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός των 2 Όσκαρ Paul Haggis, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

2o Βραβείο Καλύτερης ταινίας The secret walls.

Καλύτερο σενάριο έλαβε η ταινία Verdiana

Βραβείο καλύτερης ερμηνείας η 83χρονη Ινδή ηθοποιός Padmini Sardesai

2o βραβείο καλύτερης ερμηνείας έλαβε ο 9χρονος Cristian Petaroscia τον οποίο βράβευσε η Βίκυ Μπαφατάκη

Βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους έλαβε η ιταλική ταινία Sassiwood

Για το έργο τους τιμήθηκαν ο σκηνοθέτης Evgeny Afineevsky υποψήφιος για Όσκαρ και Emmys 2019 ο οποίος σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Francesco», ένα ντοκιμαντέρ για τον Πάπα Φραγκίσκο, η Επίτιμος Πρόεδρος ηθοποιός και παραγωγός Gisella Marengo (Hunter Killer, Blackbird κ.ά), ο πρωταγωνιστής της σειράς Casa de Papel, Darko Perić, ενώ μετάλλια απονεμήθηκαν σε όλα τα μέλη της κροτικής επιτροπής και ο Ιταλός ηθοποιός Raoul Bova για την δημιουργία και σκηνοθεσία της ταινίας “Ο τελευταίος αγώνας».

O Καθηγητής Giuseppe Tardivo βραβεύει την επικοινωνιολόγο Βίκυ Μπαφατάκη. Παρούσα επί σκηνής η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Β. Λοΐζου

H Βίκυ Μπαφατάκη δήλωσε «Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή του Amicorti και για αυτό ευχαριστώ θερμά την Ntrita Rossi… να συνεργαστώ με θρύλους του παγκόσμιου κινηματογράφου, αλλά εκείνο που με εντυπωσίασε είναι η φιλικότητα, η απλότητα και η ευγένεια των αστέρων του κινηματογράφου που αποδεικνύουν την πεμπτουσία της κινηματογραφικής τέχνης… Συγκινήθηκα πολύ για την ελληνόφωνη ταινία Inverno (Χειμώνας) που βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους και κυρίως για τον ύμνο στην ελληνική γλώσσα του σκηνοθέτη Giulio Mastromauro».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή για εμένα να παρευρίσκομαι στα βραβεία AmiCorti στο Peveragno ανάμεσα σε σπουδαίες κινηματογραφικές προσωπικότητες, ηθοποιούς και δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου. Είναι άνθρωποι που διαπρέπουν παγκοσμίως, με έντονη φιλανθρωπική δράση και αξίζει να σημειωθεί η απλότητα τους.

 

 

To άρθρο Με αστέρες του Hollywood και ελληνική παρουσία το διεθνές φεστιβάλ AmiCorti δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ