19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με βασικό τον Πάνο Λιάγκα η πρώτη νίκη του Λεβαδειακού φέτος – Επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου

Η πρώτη νίκη για τον Λεβαδειακό στη Super League είναι γεγονός. Οι Βοιωτοί επικράτησαν του Ατρόμητου 2-1 στην έδρα τους και ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας. Ο Νίκας άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 25′. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Ρομπάιγ στο 52′ και ο Σκβάρκα στο 79′ χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Βέλιτς.

Βασικός αγωνίστηκε και συνέβαλε στη διασφάλιση των μετόπισθεν του Λεβαδειακού, ο Ευρυτάνας αμυντικός Πάνος Λιάγκας.

Ο Λεβαδειακός ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερος του Ατρομήτου, καθώς κατάφερε να τον περιορίσει στην επίθεση, ενώ είχε τις ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Ο Μουτίνιο είχε δύο δοκάρια στο δεύτερο μέρος. Στο 63′ με ωραία κίνηση στην περιοχή έπειτα από πάσα του Χάμοντ, ενώ στο 74′ αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Λεβαδειακό να απειλεί κυρίως από αντεπιθέσεις τους Περιστεριώτες με σέντρες από τα πλάγια. Ο Λεβαδειακός ήταν ο πρώτος που απείλησε με τον Νίκα σε δύο περιπτώσεις. Η σημαντικότερη ήταν στο 16ο λεπτό, όταν μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Πέτρε ήταν άστοχος. Στο 25′ ο Νίκας όμως έπειτα από σέντρα του Τσάπρα με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ, ενώ οι δύο κεφαλιές του Σουάρεθ από εκτελέσεις κόρνερ στο 38′ και το 41′ πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Δύο δοκάρια ο Μουτίνιο, ο Σκβάρκα έδωσε τη λύση

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος απείλησε πρώτος. Ο Ρομπάιγ στο 52ο λεπτό έστειλε την μπάλα άουτ σε θέση βολής, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 63ο λεπτό. Ο Μουτίνιο με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή έπειτα από πάσα του Χάμοντ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Ρομπάιγ με υπέροχη ενέργεια και φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Ο Λεβαδειακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Μουτίνιο κέρδισε πέναλτι στο 73′ για μαρκάρισμα του Χατζησαΐα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το γκολ που έψαχνε ο Λεβαδειακός το βρήκε στο 79ο λεπτό. Ο Τσάπρας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με ωραίο γύρισμα στη μικρή περιοχή βρήκε τον Σκβάρκα, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά οι παίκτες του Βέλιτς λίγο έλειψε να πετύχουν και τρίτο γκολ. Ο Βρακάς με ωραία παράλληλη κίνηση έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Μπάχανακ, Βρακάς (90′ Τζημόπουλος), Μεχία (56′ Σκβάρκα), Χάμοντ, Μουτίνιο, Πέτρε (56′ Λούα Λούα), Νίκας.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (63′ Φριντζόνσον), Κούεν (82′ Κωτσόπουλος), Γκονζάλεθ, Κλωναρίδης, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (63′ Τζαβίδας)

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ