27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με εκδήλωση στην Αθήνα, η Πανευρυτανική Ένωση & το Ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλοπούλου τιμούν την 25η Μαρτίου

Ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και τραγούδια θα περιλαμβάνει η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Πανευρυτανική Ένωση και το Ίδρυμα Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου

Η Πανευρυτανική Ένωση και το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου πραγματοποιούν εκδήλωση για τον εορτασμό της 203ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων («Αίθουσα Αντώνη Τρίτση», οδός Ακαδημίας 50).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, κυρίως, την παρουσίαση των πρόσφατα εκδοθέντων από την Πανευρυτανική Ένωση βιβλίων: «Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821, Εγχειρίδιο Τοπικής Ιστορίας για μαθητές – διδάσκοντες και φιλίστορες» των Κ. Α. Παπαδόπουλου και Αθαν. Δ. Σταμάτη (συνέκδοση με το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου) και «Μάρκος Μπότσαρης, περίτρανα τον ύμνησαν σ΄ Ανατολή και Δύση» του Κ. Α. Παπαδόπουλου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και μηνύματα για να λάβουν στη συνέχεια τον λόγο οι: Λάμπρος Τσιτσάνης, Διδάσκαλος, τ. Προϊστάμενος Π.Ε. και τ. Περιφερειακός Σύμβουλος, Παύλος Νιαβής, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, Δρ. Ιστορίας Πανεπ. Εδιμβούργου και Ιωάννης Κοραχοντζίτης, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γαζή-Τριανταφυλλοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από τον τραγουδοποιό, μουσικό και τραγουδιστή, Λάκη Χαλκιά, ο οποίος, σίγουρα θα «ξυπνήσει μέσα στις καρδιές μας μνήμες που πρέπει να μείνουν ζωντανές και να δοθούν στις επόμενες γενιές», όπως ο ίδιος δηλώνει, υλοποιώντας την προτροπή του πατέρα του, του ξεχωριστού κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά: «λαός χωρίς παρελθόν -παράδοση- είναι ένας λαός χωρίς μέλλον».

Το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου και η Πανευρυτανική Ένωση θα τιμήσουν τον Λάκη Χαλκιά για την προσφορά του στην εθνική παραδοσιακή μουσική.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ