27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με επίκεντρο το Καρπενήσι, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 – Μια σπουδαία διοργάνωση έρχεται στην Ευρυτανία, από την έντυπη

O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή του το 2022, με το αγωνιστικό του πρόγραμμα να περιλαμβάνει στη φετινή του έκδοση και διαδρομές στην Ευρυτανία

από την έντυπη έκδοση

Το Υπουργείο Αθλητισμού και η Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια από τις αρτιότερες διοργανώσεις στην ιστορία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ενώνοντας τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: τη Θεσσαλονίκη ως πόλη εκκίνησης και την Αθήνα ως πόλη τερματισμού, με μία ατομική χρονομέτρηση και πέντε ετάπ (επιμέρους διαδρομές), τα οποία θα περάσουν διαδοχικά από την Κατερίνη, την Καρδίτσα, το Καρπενήσι, τη Σπερχειάδα και τη Χαλκίδα.

Το “βασιλικό” ετάπ στο Βελούχι

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την πόλη του Καρπενησίου, θα είναι ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, που επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή του το 2022, με το αγωνιστικό του πρόγραμμα να εξελίσσεται στη φετινή του έκδοση από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2024, προσφέροντας μοναδικές εικόνες στους αναβάτες, εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο.

Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που έχει ως στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλλει τις ομορφιές της Ελλάδας. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι, ο αγώνας διαμοιράστηκε μέσα από 44 κανάλια διεθνούς εμβέλειας σε 174 χώρες και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 κατάφερε να αναδείξει παγκοσμίως περιοχές της χώρας με μηδαμινή έως τώρα προβολή. Η Κατερίνη, η Καρδίτσα, το Καρπενήσι, η Σπερχειάδα και η Χαλκίδα θα είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί του αγώνα που θα ενώσει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και τερματίζοντας στην Αθήνα (820χλμ) με το “βασιλικό” ετάπ (17/5) που θα τερματίσει στο Βελούχι να δεσπόζει σε όλη τη διοργάνωση (η αναλυτική διαδρομή θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της γαλάζιας φανέλας της γενικής, αλλά και τις επιμέρους βαθμολογίες και νίκες στα ετάπ.

Αποτελεί, εκ των πραγμάτων, τιμή για την πόλη του Καρπενησίου το γεγονός ότι θα φιλοξενήσει -για πρώτη φορά- μια από τις διαδρομές του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, προσφέροντας μοναδικές εικόνες στους αναβάτες, εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται, εξάλλου, για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που έχει ως στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλλει τις ομορφιές της Ελλάδας. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι, ο αγώνας διαμοιράστηκε μέσα από 44 κανάλια διεθνούς εμβέλειας σε 174 χώρες και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 κατάφερε να αναδείξει παγκοσμίως περιοχές της χώρας με μηδαμινή έως τώρα προβολή, ενώ χάρισε μεγάλες αγωνιστικές συγκινήσεις στη μάχη για τον νικητή της γενικής κατάταξης, που κρίθηκε στο τελευταίο μαζικό σπριντ στην Αρχαία Ολυμπία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ