19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με ιδεοληψία κατά της ελευθέριας του τύπου και των δημοσιογράφων χωρίς διακρίσεις, ο ΣΥΡΙΑ Ευρυτανίας, σχολιάζει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληπτικές της εμμονές καθίσταται εγκληματική για την ελληνική κοινωνία. Όσα ψέματα και να εκστομίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και όσο κι αν προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια οι εντεταλμένοι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι, η πραγματικότητα της συνειδητής τους επιλογής αποκαλύπτεται από την κατάθεση του προϋπολογισμού 2021, όπου δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για ενίσχυση στο ΕΣΥ, αλλά και από τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση από όλες τις χώρες της Ε.Ε. στις επιπρόσθετες δαπάνες υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τους μήνες που είχαν στη διάθεσή τους, από το πρώτο κύμα της πανδημίας με την ελληνική κοινωνία και την αντιπολίτευση σε συνεργασία, συνειδητά δεν έκαναν απολύτως τίποτε:
Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί είναι υπερασπιστές των ΣΔΙΤ και των ΝΠΙΔ.
Για την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν προετοιμάστηκαν για το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης γιατί δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο σχολειό, υπερασπίζονται την ιδιωτική εκπαίδευση.
Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιατί δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες που στοιβάζονται για να πάνε στη δουλειά τους «εξαρτώμενοι από το μισθό τους».
Για μέτρα προστασίας και εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς.
Για την προστασία ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων γιατί δεν τους ενδιαφέρουν.
Το μόνο που έκαναν ήταν να ανοίξουν άναρχα και χωρίς υγειονομικές κατευθύνσεις τον τουρισμό και την οικονομία, υπακούοντας σε συμφέροντα και ιδεοληψίες.
Τώρα βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν με σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό να αντιμετωπίσουν όπως – όπως την ανεξέλεγκτη πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχοντας χάσει πλήρως τον έλεγχο.
Προσφεύγουν στον εθελοντισμό για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των ΜΕΘ, ενώ έχουν αρνηθεί την πρόσληψη προσωπικού και την δημιουργία κρεβατιών χλευάζοντας μάλιστα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι θα ήταν «πεταμένα λεφτά». Ο ανύπαρκτος υπουργός υγείας χωρίς αιδώ «επιβραβεύει και συγκινείται» από την εθελοντική προσφορά νοσηλευτριών που πηγαίνουν να ενισχύσουν τις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας κενά στα νοσοκομεία που εργάζονται. Ο πρωθυπουργός στήνει το επικοινωνιακό παιχνίδι, που γνωρίζει καλά, μέσω τηλεδιάσκεψης, ευχαριστεί τις νοσηλεύτριες για την ευθύνη και τον πατριωτισμό τους, κάτι που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν υποδεικνύουν!
Επιτάσσουν εμβαλωματικά και πολύ αργά συγκεκριμένο αριθμό κλινών ορισμένων ιδιωτικών κλινικών καταδεικνύοντας ότι και την ύστατη στιγμή ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα και το κέρδος ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων και όχι για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει στην κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, που η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη, την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ΜΕΘ, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του ΕΣΥ και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Χρησιμοποιούν όλα τα επικοινωνιακά τους όπλα και εκμεταλλεύονται το φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών μοιράζοντας ελπίδες για το εμβόλιο του αύριο. Ο υπουργός υγείας προχωρά σε άκαιρη και άστοχη συνέντευξη τύπου καταθέτοντας πρόγραμμα εμβολιασμού από το Δεκέμβρη! Μάλιστα δηλώνει ότι θα είναι δωρεάν, ενώ δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Μήπως καλύτερα να μας πει γιατί δεν είναι δυνατή η συνταγογράφηση και η αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ του διαγνωστικού τεστ για τον SARS COVID 19 και επιβαρύνονται από την τσέπη τους οι πολίτες? Και να μας πει τι γίνεται με τη λοιπή νοσηρότητα και πως εξυπηρετούνται οι πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία με τους χειρισμούς της κυβέρνησης τείνουν να γίνουν μονοθεματικά νοσοκομεία covid 19.
Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε παράταση του lockdown με τραγικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή γίνεται πασιφανές ότι οι επιλογές τους εκκινούν από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και χαρακτηρίζονται από κοινωνικό δαρβινισμό. Έχουν πλέον απογυμνωθεί και είναι υπόλογοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία και αποκλειστικά υπεύθυνοι για κάθε ζωή που χάνεται.
Στη λαίλαπα που θα ακολουθήσει θα μας βρουν όλους απέναντι και αυτό το γνωρίζουν καλά. Έτσι εξηγείται και το κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομικής βίας που επέδειξαν την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, την ημέρα εορτασμού της δημοκρατίας.
Ο Συντονιστής
Δημήτρης Μαντέκας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ