29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με ισχυρούς συμβολισμούς η 3η Ποδηλατοδρομία για τα ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στο Καρπενήσι (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Πέμπτης, 28 Ιουλίου 2022, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Ευρυτανίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, συνδιοργάνωσαν την 3η Ποδηλατοδρομία Ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ, εκδήλωση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Η έναρξη της ποδηλατοδρομίας, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους 2022, έγινε λίγο μετά τις 18:00 από τον κόμβο στη θέση «Ρίζωμα», ενώ ως σημείο τερματισμού είχε οριστεί το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, όπου ακολούθησε η απονομή μεταλλίων, σύντομοι χαιρετισμοί από τους (συν)διοργανωτές και παιχνίδι.

«Με πολύ μεγάλη, βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη ποδηλατοδρομία, μια προσπάθεια που γίνεται θεσμός, που αγκαλιάζει όλη η πόλη (…), μια προσπάθεια στήριξης και ευαισθητοποίησης για τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά έναν αγώνα. Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους, και το κάνουμε με πολύ μεγάλη χαρά», δήλωσε στην κάμερα των Ευρυτανικών Νέων ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης. Σημείωσε δε ότι η πόλη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «πολύ πιο φιλική στα ΑμεΑ», εκτίμησε ότι με τα έργα των αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη «θα γίνει ακόμα πιο φιλική» και αναφέρθηκε στο έργο σύνδεσης του Προφ. Ηλία με το Καρπενήσι.

Η πόλη έχει αγκαλιάσει την ποδηλατοδρομία και την έχει εξελίξει σε εκδήλωση-θεσμό με εκατοντάδες συμμετοχές κάθε φορά, ανέφερε με τη σειρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα. «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην τοπική κοινωνία όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία», πρόσθεσε και έδωσε το σύνθημα της εκδήλωσης: «Η αναπηρία δεν είναι επιλογή, η αποδοχή της, όμως, είναι».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ