16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με καθυστέρηση ενός σχεδόν μήνα, έγινε ο αγιασμός σε δυο δημοτικά σχολεία της Ευρυτανίας

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Στενώματος

Σήμερα, Παρασκευή 8/10/2021, πραγματοποιήθηκε  ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά και στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Στενώματος παρουσία της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελίας Ρόγκα και της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Σοφίας Ζαλοκώστα.

Το σχολείο στελεχώθηκε, παρά τη μικρή καθυστέρηση και οι μικροί μαθητές είναι έτοιμοι για το ταξίδι της γνώσης το σχολικό αυτό έτος.

“Ευχή μας υγεία και πρόοδος στους μικρούς μαθητές και η εκπαιδευτική διαδικασία να ολοκληρωθεί στις αίθουσες!”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καρπενησίου.

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Αγράφων

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου τελέστηκε ο αγιασμός στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγράφων για το νέο σχολικό έτος 2021-2022.

Τον αγιασμό του σχολείου και σε μια συγκινητική τελετή, τέλεσε ο εφημέριος του χωριού πατέρας Σωτήριος Σαλαμάρας και παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγράφων κ. Κοτρώνα Αννέτα, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αγράφων κ. Δημητρόπουλος Χρήστος, ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας και αρμόδιος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας Δρ. Ευαγγελία Ρόγκα, η Δασκάλα του Σχολείου κ. Μαχαίρα Δωροθέα, οι τέσσερις μαθητές του σχολείου και οι γονείς και κηδεμόνες τους.

Οι παριστάμενοι επίσημοι προσκεκλημένοι τόσο από την πλευρά της εκπαίδευσης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Πολιτεία για τη στήριξη όλων των σχολικών μονάδων των απομακρυσμένων περιοχών και των ολιγοθέσιων σχολείων και ότι όλοι από κοινού θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.

Ο αγιασμός του σχολείου πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση ενός σχεδόν μήνα από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, γιατί η δασκάλα του σχολείου ανέλαβε υπηρεσία μόλις πριν μερικές ημέρες με τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στους τέσσερις μαθητές του σχολείου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ