19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με μηνύματα για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, το 2ο Τουρνουά Μπότσια στο Καρπενήσι, από το το ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη”

Για 2η χρονιά το ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη” Δήμου Καρπενησίου διοργάνωσε Τουρνουά Μπότσια για δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά μπήκαν στη θέση του “διαφορετικού” άλλου με τρόπο βιωματικό, εφαρμόζοντας διερευνητικές και ανακαλυπτικές διαδικασίες μέσα από το παιχνίδι

Το Μπότσια είναι ένα παραολυμπιακό άθλημα στρατηγικής που παίζεται ατομικά, ομαδικά και σε ζευγάρια. Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε και έχει σχεδιαστεί για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία ακόμα και βαριάς μορφής. Βοηθάει στη συγκέντρωση, στη λήψη αποφάσεων, στην ενδυνάμωση και στον οπτικοκινητικό συντονισμό.

Γίνεται θεσμός στο Καρπενήσι

Την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, στις 10 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ, διεξήχθη με επιτυχία ο τελικός του 2ου Τουρνουά Μπότσια 2024 του ΚΔΑΠ μεΑ «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου. Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η κουλτούρα της συμπερίληψης, αποτέλεσαν βασικούς στόχους της διοργάνωσης, που εξελίσσεται σε θεσμό.

Σε πρώτη φάση, οι γυμναστές του Κέντρου είχαν επισκεφθεί σχολεία του Καρπενησίου, όπου παρουσίασαν το άθλημα σε μαθητές και μαθήτριες, που διαγωνίστηκαν με στόχο την καλύτερη επίδοση. Τα παιδιά με το καλύτερο αποτέλεσμα επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν το σχολείο τους ως ομάδα στην τελική φάση του τουρνουά. Στον τελικό του 2ου Τουρνουά Μπότσια συμμετείχε το ΚΔΑΠ μεΑ «Ανεμώνη», το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σε ατμόσφαιρα γιορτινή και με κυρίαρχο το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», τα παιδιά επιστράτευσαν αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, ακρίβεια, συνεργασία και στρατηγική και προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα στο Μπότσια. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα μαθητών/τριών από το 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΔΑΠ μεΑ «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου, με αφορμή τους αγώνες Μπότσια, αναφέρει τα εξής: «Σήμερα (σ.σ. 26/4) πραγματοποιήθηκε ο τελικός του “2ου Τουρνουά Μπότσια 2024” του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Ανεμώνη”, όπου εκτός από την ομάδα της δομής μας, έλαβαν μέρος μαθητές του 1ου, του 2ου, του 3ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου, του Ειδικού Δημοτικού και του ΕΕΕΕΚ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ. Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και ειδικά στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου που για δεύτερη χρονιά κατέκτησαν το τρόπαιο. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους Διευθυντές των Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την ένθερμη αποδοχή της δράσης. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους την Αντιδήμαρχο κα Σβερώνη Χριστίνα, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κα Αθανασία Κοντοπάνου και τον εφημέριο του Ι.Ν.Α γίας Παρασκευής Στενώματος σεβαστό πατέρα Ευστάθιο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ