19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με μια μεγάλη γιορτή έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FMBB 2022. Η παρέλαση, οι απονομές, οι δηλώσεις [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία διεξήχθη στο Καρπενήσι το μεγαλύτερο κυνολογικό γεγονός του κόσμου κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022. Από τις 10 έως τις 15 Μαΐου, περίπου χίλιοι άνθρωποι από την Ευρώπη και την Αμερική ήρθαν στον τόπο μας με αφορμή τους αγώνες, όπου καταγράφηκαν 370 συμμετοχές από 33 κράτη.

Η αυλαία της σπουδαίας διοργάνωσης, που έθεσε το Καρπενήσι στο επίκεντρο του κυναθλητισμού παγκοσμίως, έπεσε το απόγευμα της Κυριακής (15/5), με τη διεξαγωγή της παρέλασης των χωρών και των απονομών στους νικητές της κάθε κατηγορίας. Μάλιστα, μεγάλη επιτυχία συνιστά για την Ελλάδα η πρώτη θέση του Νικηφόρου Ορφανάκου στο ατομικό Agility· σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, στο Αθλητικό Κέντρο ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος.

«Μια τεράστια διοργάνωση έφτασε στο τέλος της! Η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 έπεσε με την τελετή λήξης και τις απονομές των βραβείων! 370 τετράποδα από 33 χώρες πλημμύρισαν τις τελευταίες ημέρες την πόλη μας και το Αθλητικό μας Κέντρο! Έδωσαν χρώμα από όλο τον κόσμο! Η καρδιά του κυναθλητισμού χτυπούσε στο Καρπενήσι μας!», αναφέρει για την ολοκλήρωση του παγκοσμίου ο Δήμος Καρπενησίου και σημειώνει, επίσης, τα εξής: «Τους ευχαριστούμε θερμά για τις καλύτερες εντυπώσεις που μας μετέφεραν ότι αποκόμισαν τόσο από τη διοργάνωση και τις εγκαταστάσεις μας, όσο και από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και θα τις μεταφέρουν στις χώρες τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και ιδιαίτερα στον Νικηφόρο Ορφανάκο από την Ελληνική Ομάδα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Agility! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και ιδιαίτερα στον δικό μας αθλητή Παναγιώτη Γιαννιώτη που με τη συμμετοχή του μας έκανε περήφανους! Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει αυτό το όνειρο που ζήσαμε πραγματικότητα! Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βελγικών Ποιμενικών, τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μακρακώμης! Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι είμαστε η αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας!».

Έναν σύντομο απολογισμό του FMBB 2022 έκαναν, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, ο Πρόεδρος του ΚΟΒΕΠΕ, Κώστας Φούκης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, και ο Παναγιώτης Γιαννιώτης, μέλος του ΔΣ της ΚΟΒΕΠΕ, εκπαιδευτής σκύλων και συμμετέχων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ