24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με μουσική και χωρίς περιορισμό στο ωράριο, η εστίαση. Από πότε ισχύει η άρση των μέτρων

Στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης και στην επαναφορά της μουσικής στους χώρους αυτούς προχωρεί από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, στις 6 το πρωί, η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η κυβέρνηση έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία έλαβε υπόψη της τη μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες και τα δεδομένα για τη μικρότερη νοσηρότητα που προκαλεί η «Ομικρον» σε σχέση με τη «Δέλτα». Επισήμανε, ωστόσο, ότι τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με καθήμενους πελάτες.

Αναφορικά με τα γήπεδα, στα οποία το ποσοστό των θεατών σε αυτή τη φάση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 10% της χωρητικότητάς τους, το θέμα θα επανεξετασθεί από την Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα έως και την 7η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τη στιγμή που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν κάνουν την αναμνηστική δόση έως και τις 7 Φεβρουαρίου θα λογίζονται ανεμβολίαστοι.

kathimerini.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ