25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με νίκη-χρυσάφι… ξέρανε την Ισπανία

 

Η Ελβετία κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο, με 2-1 απέναντι στη “Φούρια Ρόχα”, έφτασε τους έξι βαθμούς και έστειλε την Τσεχία στον… πάτο του ομίλου, μετά την ήττα από την Πορτογαλία. Επίσης οι γηπεδούχοι έπεσαν στη δεύτερη θέση.

Η Ισπανία υποδέχθηκε την Ελβετία στο “Ρομαρέντα” και έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο πρόωρα, καθώς το σύνολο του Γιακίν της… έβαλε φρένο. Τα γκολ για την Ελβετία σημείωσαν οι Ακάντζι και Εμπολό, ενώ για την Ισπανία ισοφάρισε προσωρινά ο Ζόρντι Άλμπα.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά η διαφορά κατοχής μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν συντριπτική. Η Ισπανία είχε 76%, αλλά την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία δημιούργησε η Ελβετία και την μετουσίωσε σε γκολ. Ο Βάργκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ακάντζι κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με μία σκαστή κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιμόν στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης. Το υπόλοιπο 45λεπτο κύλησε με την “Φούρια Ρόχα” να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα της Ελβετίας, διατηρώντας διαρκώς την μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως, να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζόμερ. Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για την ανάπαυλα με το σύνολο του Γιακίν να έχει… κεφάλι στο σκορ με 1-0.

 

Die Schweiz führt in Saragossa / La Suisse mène à Saragosse / La Svizzera in vantaggio a Saragozza#natimiteuch #lanatiavecvous #lanaticonvoi #ESPSUI pic.twitter.com/vbP25reBrA

— Nati (@nati_sfv_asf) September 24, 2022

Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί μπήκαν πολύ δυνατά και μετουσίωσαν την πίεση τους σε γκολ στο 55′. Ο Ασένσιο έκανε μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και έβγαλε… φάτσα με την εστία τον Ζόρντι Άλμπα, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζόμερ. Η χαρά της “Φούρια Ρόχα” όμως, κράτησε μόλις τρία λεπτά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Εμπολό βρέθηκε σε θέση βολής και με το τακουνάκι επανέφερε το προβάδισμα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-1. Στη συνέχεια το σύνολο του Λουίς Ενρίκε, έχασε αρκετές ευκαιρίες να φέρει το παιχνίδι στα “ίσα”, η Ελβετία όμως, παρέμεινε στο… ύψος της, με τον Ζόμερ να “κατεβάζει” ρολά.

Γκολ: 55′ Άλμπα / 21′ Ακάντζι, 58′ Εμπολό

Κίτρινες: – / 44′ Ακάντζι

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (Σόλερ 87′), Γκαρθία, Π. Τόρες, Άλμπα, Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι (Γιορέντε 70′), Φ. Τόρες (Πίνο 63′), Ασένσιο (Ιγκλέσιας 63′), Σαράμπια (Γουίλιαμς 63′)

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Ελβέντι, Ροντρίγκεζ (Στέφεν 46′), Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (Ζακάρια 68′), Σακίρι (Εντόι 68′), Βάργκας (Εμπισέρ 78′), Εμπολό (Σεφέροβιτς 86′)

Οι παίκτες της Ελβετίας πανηγυρίζουν την επικράτηση τους, απέναντι στην Ισπανία μετά τη λήξη του αγώνα. (Ap photo)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ