4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Με παρέλαση στο κέντρο του Καρπενησίου αρχίζει σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB22 – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι, το διάστημα 10 με 15 Μαΐου 2022, με τη συμμετοχή 370 σκύλων από 33 χώρες, που θα αγωνιστούν σε μια σειρά από κυναθλήματα στα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου.

Το απόγευμα της Τρίτης (10/5) θα γίνει παρέλαση των συμμετεχόντων τετράποδων και των συνοδών τους στο κέντρο του Καρπενησίου, για να ακολουθήσει η τελετή έναρξης στην πλατεία. Αναλυτικότερα, ως σημείο εκκίνησης της παρέλασης έχει οριστεί ο κόμβος στη θέση «Ρίζωμα», γύρω στις 6μμ. Μέσω της οδού Ζηνοπούλου οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου για να κηρύξουν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022. Εκεί θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές και θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Από την Τετάρτη (11/5) θα ξεκινήσει ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15/5/22, με τη διεξαγωγή των τελικών στα διάφορα αγωνίσματα. Το πλήρες πρόγραμμα παρατίθεται παρακάτω.

Εξάλλου, παραμονή της έναρξης του FMBB 2022,οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κερασοχωρίου με τη συνοδεία των καθηγητών τους επισκέφτηκαν το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, παρακολούθησαν τις προπονήσεις των τετράποδων και ενημερώθηκαν από τους διοργανωτές για όλα όσα θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες στο Αθλητικό Κέντρο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Τα κυναθλήματα που περιλαμβάνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών είναι τα εξής:

1) IGPΈνα άθλημα που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Αποτελείται από τρία μέρη:

α) Υπακοή: Ο σκύλος υπακούει στις εντολές του κυναγωγού και βαθμολογείται σύμφωνα με το πόσο καλά υπάκουσε στις εντολές.

β) Ιχνηλασία: Ο σκύλος κινείται και μυρίζει σε χωράφι στο οποίο έχει πατήσει κάποιος άγνωστος προς τον σκύλο ιχνηθέτης. Ο σκύλος οφείλει να πατήσει τα άγνωστα πατήματα του ιχνηθέτη. Σε αυτά βρίσκονται κρυμμένα και τρία αντικείμενα τα οποία πρέπει ο σκύλος να εντοπίσει και να κάτσει κάτω στο σημείο που τα βρήκε. Αν βρει και τα τρία αντικείμενα η δοκιμασία θεωρείται επιτυχής.

γ) Καθήκοντα προστασίας: Ο σκύλος βρίσκεται δίπλα στον κυναγωγό και ένας κακός – άγνωστος επιτίθεται στον σκύλο ή στον κυναγωγό. Ο σκύλος οφείλει να αντιδράσει και να εκτελέσει τις εντολές του κυναγωγού του κάθε φορά που θα προκληθεί να επιτεθεί στον κακό – άγνωστο.

2) MondioringΆθλημα που εκτελείται μέσα στο χώρο του σταδίου. Ο σκύλος εκτελεί εντολές του κυναγωγού του. Υπάρχουν στο χώρο του σταδίου διάφορα εμπόδια καθ’ ύψος και κατά μήκος που πρέπει να υπερπηδήσει ο σκύλος και κρύπτες μέσα στις οποίες είναι κρυμμένος ο κακός – άγνωστος, τον οποίο ο σκύλος πρέπει να εντοπίσει και να τον ακινητοποιήσει. Επιπλέον, ο σκύλος φυλάσσει κάποιο αντικείμενο το οποίο δεν πρέπει να του το πάρει ο κακός – άγνωστος.

Στο ίδιο άθλημα ο σκύλος καλείται να βρει κάποιο αντικείμενο που το έχει πιάσει ο κυναγωγός του ανάμεσα σε πολλά άλλα διάσπαρτα αντικείμενα. Μόλις το εντοπίσει πρέπει να το φέρει στον κυναγωγό του.

3) AgilityΟ σκύλος σε αυτό το άθλημα δοκιμάζεται στην ταχύτητα, υπερπηδώντας 23 εμπόδια, διασχίζοντας 3 τούνελ και μια μεγάλη γέφυρα με πολλή γρήγορη ταχύτητα και χωρίς λάθη σε καθορισμένο χρονικό διάστημα.

4) ObedienceΤο άθλημα διεξάγεται στον χώρο του γηπέδου όπου ο σκύλος κινείται δίπλα στον κυναγωγό του και υπακούει στις εντολές του για την υπερπήδηση εμποδίων.

5) CanicrossΤο άθλημα διεξάγεται εκτός γηπέδου, σε ένα μονοπάτι μέσα στη φύση. Το μονοπάτι είναι καθορισμένο με θέση έναρξης και τερματισμού σε 2 επίπεδα. Ο σκύλος με μακρύ λουρί προηγείται του κυναγωγού του όπου πρέπει να τρέχουν και οι δύο στο ορισμένο μονοπάτι ( ανώμαλος δρόμος).

6) Bikejoring: Το άθλημα διεξάγεται σε πιο ομαλό έδαφος από το Canicross και ο σκύλος τρέχει με ελαστικό λουρί δίπλα και μπροστά από τον κυναγωγό που οδηγεί ποδήλατο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ