20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα η Περιφέρεια Αττικής καλωσορίζει το καλοκαίρι με σειρά παραστάσεων και συναυλιών που σηματοδοτούν την επάνοδο στην κανονικότητα μετά τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα.

Στη διάρκεια του Ιουνίου οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν τις εκδηλώσεις που προσφέρει η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δημοτικών φεστιβάλ.

Μουσική και θέατρο σε όλη την Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής είναι συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ “Το μικρό Παρίσι των Αθηνών” που θα διεξαχθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου 2021. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Περιφέρεια προσφέρει την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 21.00 τη συναυλία της Αρτέμιδος Ματαφιά “Μεγάλες κυρίες τραγουδούν… “. Η γνωστή καλλιτέχνις ερμηνεύει τραγούδια που σφράγισαν με τη φωνή τους οι μεγαλύτερες κυρίες του πενταγράμμου από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο της πόλης, η Περιφέρεια παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση η “Κουζίνα” του Arnold Wesker, στις 21, 22, 23, 25, 26 και 27 Ιουνίου και ώρα 21.00. Η ομάδα θεάτρου Vise Versa, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Αγγελικής Γκιργκινούδη, αποτυπώνει στο έργο το ψηφιδωτό των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από τα “στενά” όρια μιας κουζίνας, όπου παρουσιάζονται καθημερινές στιγμές.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη σκιά των Βράχων” η θεατρική παράσταση “Ναπολεοντία”, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, με τον Χάρη Σώζο, την Κερασία Σαμαρά, τη Βίκυ Μαραγκάκη και την Ιζαμπέλλα Φούλοπ. Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία του κορυφαίου νεοέλληνα συγγραφέα Ανδρέα Στάικου.

Συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Κηποθέατρο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 21.00.

Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Πολιτιστικός Ιούνιος της Περιφέρειας ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου, με την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων του καλοκαιριού που εντάσσονται στους επετειακού εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Κηφισιάς θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Αλμπέρτο Εσκενάζυ “Ο γέρος του Μοριά” με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Γιάννη Καλατζόπουλο να υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Τέλος την ίδια ημέρα στις 21.30, ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μεγάλη συναυλία στο λιμάνι της Ύδρας για τα “Μιαούλεια” μαζί με τους συνεργάτες του και με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού και της Βιολέτας Ικάρη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ