25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με προμετωπίδα τα ζητήματα της Υγείας, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης (22/10), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Σχετικό κάλεσμα για την «υπεράσπιση της υγείας και της ζωής» είχαν απευθύνει το προηγούμενο διάστημα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της Ευρυτανίας.

Κυρίαρχη θέση στα αιτήματα των συγκεντρωμένων και στις ομιλίες εκπροσώπων των συλλόγων, είχε η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Όπως έγραφαν τα «Ευρυτανικά Νέα», η άρνηση συνολικά 26 υγειονομικών (εκ των οποίων 7 ιατροί) να εμβολιαστούν, τους οδήγησε αυτομάτως σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Τα σωματεία ζήτησαν χθες την άρση των αναστολών καθώς, όπως ανέφεραν, «το Νοσοκομείο Καρπενησίου είναι σε καθεστώς μερικής λειτουργίας χωρίς Ουρολόγο, ο οποίος αποχώρησε, χωρίς Διευθυντή Παθολογικής κλινικής και χωρίς Αναισθησιολόγους, οι οποίοι είναι σε αναστολή, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πλέον τακτικά χειρουργεία!». «Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο δεν πραγματοποιεί εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς. Το Οφθαλμολογικό, το Ορθοπεδικό καθώς και το Ακτινολογικό τις περισσότερες μέρες του μήνα είναι εφημεριακά ακάλυπτο από γιατρό (…)», σημείωσαν και περιέγραψαν αντίστοιχη εικόνα στα Κέντρα Υγείας Φραγκίστας και Καρπενησίου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι: Νίκος Ανδρέου, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου-Κέντρου Ψυχ. Υγείας & Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας, Γιάννης Σταμάτης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου, Δημήτρης Γκορόγιας, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), Γιάννης Μπουμπουρής, εκπρόσωπος Κ.Υ. Φραγκίστας, Δημήτρης Πετρίδης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ βαθμού Ευρυτανίας, Κώστας Μαστροκώστας, μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ και ΝΕ ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Γιαννούλης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αγράφων· συμμετείχαν, επίσης, ο Σύλλογος Μουσικών Ευρυτανίας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ευρυτανίας.

Τα αιτήματα των σωματείων, όπως συνοψίστηκαν ομόφωνα και διά βοής στο ψήφισμα, ήταν τα εξής:

  • -Άρση των αναστολών, επιστροφή όλων στη δουλειά τους με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας
  • -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρης και επαρκή κρατική χρηματοδότηση
  • -Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους
  • -Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • -Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • -Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • -Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
  • -Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • -Προστασία των ανέργων.
  • -Στήριξη των αγροτών με μείωση του κόστους παραγωγής και εγγυημένες τιμές
  • -Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ