6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τελική διαφορά άνω των 2.000 ψήφων η εμφατική νίκη Κακαβά στον Δήμο Καρπενησίου – Εκτός Δ/Σ μένει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τα τελικά αποτελέσματα στις εκλογές για τον Δήμο Καρπενησίου

Ήδη από τη μετάδοση των πρώτων αποτελεσμάτων για τον Δήμο Καρπενησίου, περίπου στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής (8/10) , είχε διαφανεί η τάση υπέρ του υποψήφιου δημάρχου, Χρήστου Κακαβά. Καθώς ολοένα και περισσότερα εκλογικά τμήματα έστελναν αποτελέσματα, εδραιωνόταν η εκτίμηση πως ο επικεφαλής της «Αλλαγής Πορείας» θα είναι ο νέος Δήμαρχος Καρπενησίου. Στις 9 το βράδυ, ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Σουλιώτης, με μια ανακοίνωση 85 λέξεων, παραδεχόταν την ήττα του.

Περίπου στα μεσάνυχτα, η διαφορά υπέρ Κακαβά είχε ήδη φθάσει σε 4ψήφιο επίπεδο, με τη σταδιακή ενσωμάτωση των μεγάλων εκλογικών τμημάτων της πόλης του Καρπενησίου να αυξάνει περαιτέρω τη νίκη, δίνοντάς της διαστάσεις θριάμβου. Και πράγματι, ο Χρ. Κακαβάς συγκέντρωσε ποσοστό 60,43% και 5.261 ψήφους, έναντι 37,23% και 3.241 ψήφων του Ν. Σουλιώτη· η διαφορά φθάνει τα 2.020 ψηφοδέλτια*.

Η «Αλλαγή Πορείας» καταλαμβάνει 15 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, έναντι 10 της «Δύναμης Συνεργασίας». Δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 3% (έφθασε 2,34%) η «Λαϊκή Συσπείρωση», του Γιώργου Μπακογιώργου, και ως εκ τούτου δεν θα εκπροσωπείται στο νέο Δ/Σ.

πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Αναλυτικό, πολυσέλιδο ρεπορτάζ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ευρυτανία, στα Ευρυτανικά ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη 11/10/2023

*Τα στοιχεία δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ