27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στο Καρπενήσι για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Λίγο μετά τις 11.15πμ, ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων

Ο καιρός στάθηκε, τελικά, σύμμαχος στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης τιμών που πραγματοποιήθηκαν στο Καρπενήσι ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς παρά τη βαριά συννεφιά, δεν έβρεξε και η μαθητική παρέλαση διεξήχθη ομαλά και χωρίς προβλήματα.

15λεπτο βίντεο από τη μαθητική παρέλαση στο Καρπενήσι

Στις 10.30 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Παυλίνα Καρασιώτου, η Βουλευτής Ευρυτανίας, Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Οι δηλώσεις

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ιωάννα Καλοπήτα, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου. Έγινε, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη από και τηρήθηκε 1’ σιγής στη μνήμη των πεσόντων, ενώ η τελετή στην πλατεία ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Λίγο μετά τις 11.15πμ, ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων. Διεξήχθη, όπως κάθε χρόνο, από το ύψος της Νεράιδας μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, όπου κατόπιν παρατέθηκε δεξίωση. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, Παυλίνα Καρασιώτου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ