28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τη συμμετοχή 31 Ελλήνων και ξένων φοιτητών το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης στο Οίτυλο

Ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων καλύτερης επίδοσης στο Οίτυλο της Μάνης το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης, που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Το πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας παρακολούθησαν 31 Έλληνες και ξένοι φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού χωρίς δίδακτρα, χάρη σε χορηγίες Ελλήνων ομογενών και φαρμακευτικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως γίνεται γνωστό. Ανάμεσα στους 28 ομιλητές του Θερινού Σχολείου βρίσκονταν διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Οι ομαδικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς έρευνας, επισημαίνεται επίσης, είχαν ως στόχο την εξέλιξη του επιστημονικού υποβάθρου των συμμετεχόντων, αλλά και των ικανοτήτων παρουσίασης επιστημονικών θεμάτων. Παράλληλα, το θερινό σχολείο προσέφερε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να συναντήσουν διακεκριμένους καθηγητές και αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές για την καριέρα και τις ερευνητικές τους ανησυχίες

Χαιρετίζοντας την έναρξη των μαθημάτων του Θερινού Σχολείου, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης δήλωσε τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας στα σημαντικά Διασπορικά Δίκτυα Ελλήνων Επιστημόνων. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία για την ανάπτυξη νέων δικτύων, την ενίσχυση των υπαρχόντων και την ανάδειξη του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, και υπενθύμισε ότι από 15 έως 17 Ιουλίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης).

Βραβείο καλύτερης επίδοσης απονεμήθηκε στην προπτυχιακή φοιτήτρια Mia Yang, ενώ ο κ. Χρυσουλάκης απένειμε τα αντίστοιχα βραβεία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Mιχάλη Σπαθάκη και Αθηνά Κυριαζή. 

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης προσφέρει την ευκαιρία σε  φοιτητές και κλινικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο να εκπαιδευτούν σε καινοτόμες προσεγγίσεις βασικής, κλινικής και βιοεπιστημονικής έρευνας.  Υπεύθυνος και εμπνευστής είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Δροσάτος, καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (University of Cincinaty, College of Medicine), όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ