29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τον δέοντα σεβασμό τιμήθηκε η επέτειος των 78 χρόνων από την Εθνοσυνέλευση των Κορυσχάδων Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από εβδομήντα οκτώ χρόνια, στα τέλη του Μάη του ’44, όταν κάτω από τους ήχους της μπάντας της 15ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ που έπαιζε τον Εθνικό Ύμνο, ολοκλήρωνε τις εργασίες της στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, η πρώτη και μοναδική σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου, που είχε συγκροτηθεί μέσα από μια ιδιότυπη εκλογική διαδικασία και με πρωτοβουλία της νεοσύστατης ΠΕΕΑ (Κυβέρνηση του Βουνού), που είχε ιδρυθεί δύο μήνες πριν στη Βίνιανη.

Κάθε χρόνο, την προτελευταία Κυριακή του Μαΐου, τιμάται με εκδηλώσεις η επέτειος της Σύγκλησης της Εθνοσυνέλευσης των Κορυσχάδων, όπως έγινε και φέτος, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, που ανέπτυξε το θέμα «Η μνήμη των νεότερων, εξηγώντας σε έναν έφηβο τι ήταν η Ελεύθερη Ελλάδα».

Η γιορτή μνήμης πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και παρουσία του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιού, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, της πολιτικής ηγεσίας, των τοπικών αρχών κ.α. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ