19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τον “Ταρζάν ΙΙ” έπεσε η αυλαία του Ράλλυ Ακρόπολις, νικητής ο 20χρονος Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα

Με τον θρίαμβο του Κάλε Ροβάνπερα, του 20χρονου Φιλανδού με Toyota Yaris WRC, ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, η πανηγυρική, με τεράστιο πλήθος θεατών, επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από 8 χρόνια. Η αναβίωση της θρυλικής ειδικής διαδρομής Ταρζάν πρόσφερε πλούσιες συγκινήσεις σε οδηγούς και θεατές.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja με το Hyundai i20 Coupe WRC, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν και οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) που με την 3η τους θέση στο Ακρόπολις είναι πλέον αδιαφιλονίκητο φαβορί για το φετινό τίτλο. Πρώτοι Έλληνες, στην 20η θέση ήταν οι Κεχαγιάς- Τσαούσογλου με το Skoda Fabia.

Οι Έλληνες -και όχι μόνο- φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατέκλυσαν τα βουνά και τις ειδικές διαδρομές -από το Λουτράκι μέχρι τα ορεινά της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας- αφού η 8χρονη αποχή του «ράλλυ των θεών» από το καλεντάρι του WRC γιγάντωσε τη δίψα τους.

Δεν έλειψαν οι κακές στιγμές, όπως η ακύρωση της Ε.Δ. Ελευθεροχώρι Ι, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τους θεατές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές ήταν έκδηλη η προσπάθεια της μεγάλης πλειονότητας να υπακούσει στις συστάσεις των ανθρώπων της διοργάνωσης.

Ράλλυ Ακρόπολις και την επόμενη διετία

Εξάλλου, την εξασφάλιση της διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις και το 2023, αποκάλυψε με ανάρτηση του στα social media ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτερης Αυγενάκης.

Και το 2023 θα έχουμε Ράλι Ακρόπολις. Η φετινή διοργάνωση ήδη κρίθηκε άρτια και απολύτως επιτυχημένη και εξασφαλίσαμε θέση στο ημερολόγιο του WRC για το 2023″, έγραψε ο υφυπουργός. Η θέση του αγώνα για το 2022 ήταν ήδη εξασφαλισμένη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ