30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τουαλέτες, αποδυτήρια, παγκάκια, κιόσκι κ.α. το “Πανταβρέχει”, από φέτος το καλοκαίρι – Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση εισόδου με 240.000€ (ΦΩΤΟ)

Το έργο, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ, προέβλεπε κατασκευές χώρων αναψυχής, επισκευές γεφυρών, ανακατασκευή μονοπατιών, τοποθέτηση σημάνσεων κ.α.

Τον Οκτώβριο του 2022 υπογράφηκε η σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για την αναβάθμιση των υποδομών εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρυτανία, με επίκεντρο το φαράγγι “Πανταβρέχει”. Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των χρονικών ορίων, τέλη του 2023. Πρόκειται για ένα έργο που έγινε στην ώρα του και αφορά στο σημαντικό -για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής- έργο ανάπλασης της θέσης εισόδου στο φαράγγι “Πανταβρέχει”. Το έργο, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ, προέβλεπε κατασκευές χώρων αναψυχής, επισκευές γεφυρών, ανακατασκευή μονοπατιών και τοποθέτηση σημάνσεων.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και, μεταξύ άλλων, έγιναν οι εξής παρεμβάσεις: Κατασκευή χώρου αναψυχής στο παρόχθιο πλατανόδασος, όπου θα λειτουργούν αποδυτήρια, WC, καθώς και κιόσκι ενημέρωσης επισκεπτών. Επισκευή της κρεμαστής γέφυρας, καθώς και ανακατασκευή των μονοπατιών. Κατασκευή θέσης θέας με κιόσκι στον δρόμο κατάντη του οικισμού Δολιανά. Κατασκευή θέσης θέας με κιόσκι στη σιδερένια γέφυρα στην έξοδο προς Ροσκά. Περιφράξεις, σημάνσεις και τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΑΝΟΥ-ΤΑΣΙΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, εξέφρασε την προσδοκία του για την ανάδειξη της περιοχής μέσω του έργου, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή ήπιων παρεμβάσεων που εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του όταν ξεκίνησαν τα έργα, μεταξύ άλλων, είχε πει: “Συναρπάζει τους πάντες η ομορφιά στο φαράγγι “ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ” και εμείς χρηματοδοτούμε το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή. Στόχος μας, να προχωρήσουμε στην αναγκαία επισκευή της κρεμαστής γέφυρας και σε πολλές ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες συνάδουν με το φυσικό περιβάλλον, για να δημιουργήσουμε μονοπάτια και χώρους αναψυχής στο πλατανόδασος και σε άλλα σημεία. Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την υπέροχη γωνιά της Στερεάς Ελλάδας”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, τονίζει τη σημασία της αναβάθμισης των υποδομών εναλλακτικού τουρισμού και υπογράμμισε τη διττή στόχευση του έργου: τη διατήρηση της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία στοιχειωδών ανέσεων για τους επισκέπτες.

“Το έργο της ανάπλασης της εισόδου του Φαραγγιού «Πανταβρέχει» ήταν ένα έργο που με την βοήθεια της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και του Περιφερειάρχη καταφέραμε να εντάξουμε και να χρηματοδοτήσουμε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας στην πρόσκληση που αφορούσε παρεμβάσεις ανάδειξης τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Με την ολοκλήρωση του επενδύουμε στην αναβάθμιση των υποδομών του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής μας και πετυχαίνουμε δυο βασικούς στόχους. Αφενός διατηρούμε την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου δημιουργούμε υποδομές ώστε να παρέχονται οι στοιχειώδεις ανέσεις στους επισκέπτες. Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι η δημιουργία υποδομών εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή αποτελεί την βάση για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη του τουριστικού μας τομέα, ο οποίος δημιουργεί τόσο άμεσες όσο και έμμεσες θέσεις εργασίας”, αναφέρει ο κ. Τασιός.

Και ενημερώνει, τέλος, πως στο πλαίσιο του έργου:

Κατασκευάστηκε χώρος Αναψυχής στο παρόχθιο πλατανόδασος, στο οποίο λειτουργούν αποδυτήρια, αφοδευτήρια καθώς και χώρος – κιόσκι ενημέρωσης επισκεπτών

Επισκευάστηκε η κρεμαστή γέφυρα και συντηρήθηκαν τα παρακείμενα μονοπάτια

Κατασκευάστηκε θέση θέας με κιόσκι στο δρόμο κατάντη του οικισμού Στουρνάρας

Κατασκευάστηκε θέσης θέας με κιόσκι στη σιδερένια γέφυρα στην έξοδο προς Ροσκά

Κατασκευάστηκε Πέτρινη βρύση με δεξαμενή υδρομάστευσης

Δημιουργήθηκε χώρος πάρκινγκ

Έγιναν οι απαραίτητες περιφράξεις, σημάνσεις και τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ