18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με “φύλακα άγγελο” τον Πασχαλάκη, ο Ελ Αραμπί… γκρέμισε το τείχος του Μανδά!

 

Παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είπε «όχι» σε επτά κλασικές ευκαιρίες, ο Μαροκινός επιθετικός ήρθε από τον πάγκο με τη… λύση και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2:1 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι παίκτες του Μίτσελ ξεκίνησαν δυναμικά στα πρώτα λεπτά, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό και πατώντας στην αντίπαλη περιοχή με σχετική άνεση. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να… αγχώσουν τον Χρήστο Μανδά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στο 19ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν. Μετά από μία πάσα του Θοράρινσον, ο Ντίκο βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή, εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Ρέτσου και με τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Από το 25′ και μετά, οι γηπεδούχοι… έντειναν την πίεσή τους. Χάμες και Χουάνγκ απείλησαν στο 29′ και το 30′ αντίστοιχα, με τον Μανδά να αποκρούει το πρώτο σουτ, ενώ το δεύτερο πέρασε οριακά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, έγινε το 1:1 χάρη σε κεφαλιά του Σεντρίκ Μπακαμπού, μετά από καλή εκτέλεση φάουλ του Χάμες.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο μέρος. Στο 53′, ο Πεπ Μπιέλ σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία. Ο Μπακαμπού του γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, ο Ισπανός βρέθηκε στη μικρή περιοχή αλλά το μέτριο τελείωμά του κατέληξε στο απλωμένο δεξί χέρι του Μανδά. Στο 68′, ο Χουάνγκ εξαπέλυσε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά από επαφή του Μανδά μαζί της. Ο Έλληνας πορτιέρε έκανε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ με τον Ροντινέι. Στο 74′, ο Ελ Αραμπί αντικατέστησε τον Μπακαμπού και δύο λεπτά αργότερα συνεργάστηκε με τον Εμβιλά και σκόραρε για το 2-1. Στο 83′, το “Γ. Καραϊσκάκης”… πάγωσε για λίγα δευτερόλεπτα, όταν ο Εμβιλά έστρωσε την μπάλα στον Γκρόνινγκ αλλά ο παίκτης του ΟΦΗ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πασχαλάκη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε άλλη μία σπουδαία απόκρουση στο 89′, σε νέο τετ α τετ, αυτή τη φορά με τον Μπάκιτς. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταθλητές κράτησαν το υπερπολύτιμο 2:1, που τους φέρνει στο -3 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και το -2 από την δεύτερη ΑΕΚ.//

ΓΚΟΛ: 40′ Μπακαμπού, 76′ Ελ Αραμπί – 19′ Ντίκο

Δοκάρι: 68′ Χουάνγκ
Κίτρινες: 90’+4′ Εμβιλά – 42′ Πασαλίδης, 61′ Ντιουσέ, 79′ Μπαλογιάννης, 85′ Λάρσον

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (74′ Ραμόν), Ρέτσος, Σωκράτης (85′ Σισέ), Ροντινέι, Ι-Μ. Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ, Γ. Ροντρίγκες (65′ Μασούρας), Χ. Ροντρίγκες (85′ Σαμασέκου), Μπακαμπού (74′ Ελ Αραμπί)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον (82′ Τσιλιανίδης), Βούρος, Διαμάντης, Πασαλίδης, Περέα, Ντιουσέ (82′ Μοσκιέρα), Τζου (55′ Γκρόνινγκ), Τοράλ (71′ Μπάκιτς), Ντίκο (71′ Μπαλογιάννης)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ