Με 2 παγκόσμια μετάλλια επιστρέφουν από τη Βουδαπέστη οι αθλητές του Α.Σ. Ευρυτανίας! Τρίκκας και Κονιαβίτη στο βάθρο

Με 2 παγκόσμια μετάλλια επιστρέφουν από τη Βουδαπέστη οι αθλητές του Α.Σ. Ευρυτανίας! Τρίκκας και Κονιαβίτη στο βάθρο

Αγωνίστηκαν απέναντι στην παγκόσμια ελίτ των νέων αθλητών και αθλητριών του kickboxing και τα κατάφεραν περίφημα. Με απολογισμό δύο μετάλλια επιστρέφει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kickboxing Νέων, που διεξάγεται στην Ουγγαρία, ο Α.Σ. Ευρυτανίας (Zarmakoupis Fight Club).

Ο σύλλογος με έδρα το Καρπενήσι, ταξίδεψε στη Βουδαπέστη με πέντε (5) αθλητές/τριες, μέλη της Εθνικής Ελλάδας, νέα παιδιά με υψηλές φιλοδοξίες αλλά και πίστη στις ικανότητές τους. Δύο εξ αυτών, ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών/τριών.

Η Μαρία Κονιαβίτη κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων -60kg (LC), ενώ ο Ηλίας Τρίκκας ανέβηκε, επίσης, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας το ασημένιο στα -57kg Εφήβων (KL).

Η Μ. Κονιαβίτη
Ο Η. Τρίκκας

Πολύ αξιόλογα αποτελέσματα, παρότι δεν κατέκτησαν μετάλλιο, πέτυχαν και οι έτεροι αθλητές που ταξίδεψαν στην Ουγγαρία. Ενδεικτικά, η Ανδρονίκη Μπαρμπούτη αναδείχθηκε 5η στα -55kg Νεανίδων, ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν και οι: Χαράλαμπος Ζαχαράκης (στα -63kg) και Μαριάντα Μπλάτσιου.

Η Ανδρ. Μπαρμπούτη

Παράλληλα, τα παιδιά από το Καρπενήσι, μέσω των επιτυχιών τους, εξασφάλισαν τις προϋποθέσεις εισαγωγής -ως διακριθέντες αθλητές- στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, άνευ εξετάσεων.

Στο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, συμμετείχαν συνολικά 2.256 αθλητές από 68 χώρες. Την αποστολή του Α.Σ. Ευρυτανίας συνόδευε ο προπονητής, Σταύρος Ζαρμακούπης.