19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με 24 μηχανήματα επιχειρεί η ΠΕ Ευρυτανίας για τον καθαρισμό από τα χιόνια – Παντού με αλυσίδες – Οι δηλώσεις [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Με την κίνηση 24 εκχιονιστικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου, επιχειρεί η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας να διατηρήσει ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των χιονοπτώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/1). Συνδράμουν, για τον καθαρισμό οδών στο Καρπενήσι και τα χωριά, οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων.

Κλειστά τα σχολεία

Ο κύριος όγκος των φαινομένων εντοπίζεται στο ανατολικό «τόξο» του νομού, ενώ νωρίς το πρωί οι δήμοι ανακοίνωσαν την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, λόγω των δύσκολων μετακινήσεων παιδιών και εκπαιδευτικών.

“Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καρπενησιού θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ λόγω χιονόπτωσης και κακών καιρικών συνθηκών που βρίσκονται σε εξέλιξη και καθιστούν επικίνδυνες τις μετακινήσεις των μαθητών”, ανέφερε ο Δήμος Καρπενησίου.

“Με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Καρδαμπίκη, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 26/01/23 τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αγράφων καθώς και ο παιδικός σταθμός θα μείνουν κλειστά εξαιτίας των χιονοπτώσεων και της ολισθηρότητας των δρόμων”, διαβάζουμε στην ενημέρωση του Δήμου Αγράφων.

Παντού με αλυσίδες

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ διακοπή κυκλοφορίας έχει γίνει στη θέση «Αραποκέφαλα», στα όρια Ευρυτανίας-Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στα «Τρία Σύνορα», στην επ. οδό Τροβάτου-Βραγγιανών του Δήμου Αγράφων. Πρόβλημα αποτελεί και η πτώση δέντρων σε σημεία του οδικού δικτύου, καθώς το υγρό, βαρύ χιόνι συσσωρεύεται στα κλαδιά των δέντρων, που λυγίζουν ή σπάνε.

Οι δηλώσεις

«Με την κίνηση 24 εκχιονιστικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου διατηρούμε το οδικό δίκτυο λειτουργικό. Σε όλο το δίκτυο απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι χιονοπτώσεις που από χθες έχουν πλήξει το σύνολο του νομού, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα. Συνιστώ προσοχή στις μετακινήσεις», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός.

Με 10 ιδιόκτητα και 3 μισθωμένα μηχανήματα επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της πόλης και των χωριών ο Δήμος Καρπενησίου, λέει ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, σημειώνοντας ότι απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή (27/1) θα ανακοινωθεί, πιθανόν, σήμερα το απόγευμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ