27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με 450.000 ευρώ η συντήρηση και λειτουργία της Σήραγγας Τυμφρηστού μέχρι το 2022. Οι υποχρεώσεις του αναδόχου

από την έντυπη έκδοση

Υπογράφηκε πρόσφατα η νέα σύμβαση με τον ανάδοχο του διαγωνισμού “Συντήρησης και Λειτουργίας της Σήραγγας Τυμφρηστού για τα έτη 2021-2022”, αρχικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με τελικό ποσό σύμβασης, μετά την έκπτωση του αναδόχου, ύψους 450.000 ευρώ.

Ανάδοχος του έργου κηρύχθηκε η εταιρεία “3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” με έδρα την Αθήνα, η οποία όρισε ως υπεργολαβία το έργο στην τοπική εταιρεία “ΤΣΙΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” με άδεια υπηρεσιών ασφαλείας. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού επικυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 27 Ιουλίου 2021.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το υπ’ αριθμ. 3/22-07-2021 πρακτικό της επιτροπής του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για την παρεχόμενη επί 24ωρης βάσης υπηρεσία που προβλέπει εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων.

Οι εργασίες συντήρησης και λειτουργίας αφορούν τόσο την σήραγγα μήκους 1.360 μέτρων, όπως και τον έλεγχο καλής λειτουργίας φωτισμού, ηλεκτρικών συστημάτων και συστημάτων υπολογιστών, την 24ωρη λειτουργία καμερών κλπ. καθώς και τις εκατέρωθεν προσβάσεις μέχρι την απόσταση των 1.000 μέτρων από κάθε μέτωπο.

Στα τμήματα αυτά λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες, συστήματα ελέγχου ύψους των οχημάτων, πινακίδες, ιστοί φωτισμού κλπ. ενώ βρίσκονται και τα κτήρια ελέγχου και εξοπλισμού της σήραγγας. Επίσης, η σύμβαση προβλέπει εργασίες και στα παράλληλα έργα, όπως τις οδούς εξυπηρέτησης, τους κόμβους και τα αποχετευτικά συστήματα (φρεάτια, τάφροι, κ.α.).

Πέρα από την αποκατάσταση βλαβών και φθορών και τη συντήρηση του εξοπλισμού, εξασφαλίζεται ο έλεγχος και η φύλαξη της σήραγγας με συνεχή παρουσία προσωπικού σε 24ωρη βάση.

Η ανάδοχη εταιρεία παραχωρεί ως υπεργολαβία στην εταιρεία security “ΤΣΙΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ”, τη φύλαξη και τη λειτουργία της σήραγγας, ενώ ο υπεργολάβος παρέχει εξοπλισμό ιδιοκτησίας του στην ανάδοχη εταιρεία. Συγκεκριμένα: ένα καλαθοφόρο με ανυψωτική ικανότητα 14 μέτρων, ένα φορτηγό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο τύπου “αγροτικό”. Η παρεχόμενη υπηρεσία στην  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λήγει τέλος του 2022.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ