28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μητροκτονίες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη – Το χρονικό των δύο οικογενειακών τραγωδιών

Δύο μητροκτονίες σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες και έχουν συγκλονίζει το πανελλήνιο. Η μία σημειώθηκε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης και η δεύτερη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Θεσσαλονίκη: Ο ένας γιος σκότωσε τη μάνα του και τη βρήκε νεκρή ο άλλος γιος – Δεν θυμόταν τίποτα

Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, νεκρή, μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού της, φορώντας τα ρούχα της και σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε μία 79χρονη γυναίκα στην περιοχή της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Η άτυχη γυναίκα που έφερε βαθύ τραύμα στον λαιμό, εντοπίσθηκε από τον 53χρονο γιο της, ο οποίος πήγε σπίτι της και την εντόπισε νεκρή. Άμεσα ειδοποίησε τις Αρχές.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο άλλος γιος της, ηλικίας 50 ετών, με τον οποίο ζούσε μαζί η 79χρονη. Εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος δράστης δεν θυμόταν απολύτως τίποτα από την αποτρόπαιη πράξη του και έτσι ζητήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Δεν είχε καμία μνήμη ως προς το γιατί αλλά και το πότε διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έγινε πριν από περίπου πέντε ημέρες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Νεάπολης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιός της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (05-07-2022), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 79χρονη, φέροντας τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ηράκλειο Κρήτης: Ο δράστης έδειρε μέχρι θανάτου τη μητέρα του με ξύλινες τάβλες

Άνδρας, ηλικίας 42 ετών, με ψυχιατρικό ιστορικό, χτύπησε βάναυσα και σκότωσε την 72χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι της, στην οδό Κριτοβουλίδου, στo κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα σε γιο και μητέρα, που ζουν σε διαφορετικά σπίτια, ξέσπασε καβγάς λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Οι φωνές της άτυχης γυναίκας που ζητούσε βοήθεια ξεσήκωσαν τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της άτυχης γυναίκας βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό σκηνικό. Είδαν τον 42χρονο με αίματα στα χέρια και στα ρούχα, πατημασιές από αίματα και την μητέρα του αιμόφυρτη και νεκρή, πεσμένη στο πάτωμα του υπνοδωματίου της.

Ο 42χρονος, που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, φέρεται να χτύπησε με αγριότητα την μητέρα του με ξύλινα αντικείμενα (τάβλες), οδηγώντας την σε βασανιστικό θάνατο. Συνελήφθη και με εισαγγελική εντολή οδηγήθηκε στο ΠΑΓΝΗ για ψυχιατρική εξέταση.

Σε παροξυσμό ο κατηγορούμενος – Φώναζε και καλούσε σε βοήθεια 

Προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή, στις 10 το πρωί προκειμένου να απολογηθεί, έλαβε ο 42χρονος μητροκτόνος.

Ο δράστης του φονικού, που συγκλόνισε το Ηράκλειο σήκωσε στο πόδι το δικαστικό μέγαρο, όπου οδηγήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι. Ήταν σε κατάσταση παροξυσμού και δεν έδειχνε να έχει αντιληφθεί την πράξη του.

Οι 4 αστυνομικοί που τον συνόδευαν, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να τον συγκρατήσουν, καθώς εκείνος φώναζε και καλούσε σε βοήθεια.

Εναντίον του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ