25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μητροπολίτης Καρπενησίου: “Η δημόσια Υγεία στην Ελλάδα προσφέρει τα πάντα” – Το “ευχαριστώ” στους υγειονομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Την περασμένη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, στο προαύλιο του φιλόξενου Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, τα αισθήματα της συγκίνησης, της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης κυριαρχούσαν. Αφορμή ήταν η εκδήλωση που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες του τομέα Υγείας και Πρόνοιας της Β’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου (αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού (12/5), που καθιερώθηκε για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία (και εποχή).

Σε ρόλο δημοσιογράφων, οι μαθητές και μαθήτριες του επαγγελματικού λυκείου απηύθυναν ερωτήσεις στους υγειονομικούς -κυρίως- σχετικά με την εμπειρία τους από τη διαχείριση της πανδημίας, το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους όλο αυτό το διάστημα, τον ρόλο της συνεργασίας για τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα κ.α.· λίγο πριν το τέλος, έγινε και απονομή αναμνηστικών δώρων, ενώ ενδιαφέρον είχαν και οι τοποθετήσεις όσων πήραν τον λόγο.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, που αρχικά συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα παιδιά του ΕΠΑΛ που «είχαν την πρωτοβουλία και ευαισθησία να αναδείξουν ένα τέτοιο θέμα» και επεσήμανε ότι η νέα γενιά –«το μέλλον του τόπου»– πρέπει να στηρίζεται και να “καλλιεργείται” μέσα από αξίες και ευαισθησίες που «ίσως εμείς οι μεγάλοι χάσαμε».

Ο επιχώριος ποιμενάρχης ευχαρίστησε τους ανθρώπους του τοπικού νοσοκομείου για τη φροντίδα που έλαβε κατά τη σύντομη νοσηλεία του στην πτέρυγα covid και εξήρε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισε, παράλληλα, ότι «η δημόσια Υγεία στην Ελλάδα προσφέρει τα πάντα», ενώ ο ιδιωτικός τομέας «δεν επιβαρύνθηκε ούτε στο ελάχιστο από την πανδημία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερα, στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ