23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μητρόπολη Καρπενησίου / Απεβίωσε ο π. Παντελεήμων Καπούλας, επί πέντε δεκαετίες ιερέας στα χωριά της Ευρυτανίας

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 97 χρόνων, ο αιδεσιμωτάτος π. Παντελεήμων Καπούλας, που -όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, το 2007- είχε συμπληρώσει σχεδόν 53 (!) έτη ιερατικής διακονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου

“Η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει  την προς Κύριον εκδημία ενός ακόμα ιερέως, του αιδεσιμωτάτου π. Παντελεήμονος Καπούλα του Χαριλάου. Επί δεκαετίες ολόκληρες προσέφερε στην τοπική μας Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ο γνωστός σε όλους στα χωριά του Απεραντίου π. Παντελής, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 97 ετών, δύο μέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο μακαριστός λευίτης γεννήθηκε στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας το 1924. Υπήρξε πτυχιούχος του Κατωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Κορίνθου. Παντρεύτηκε με την Τασιούλα Αζακά, με την οποία απέκτησε πέντε τέκνα: την Αγγελική, την Χρυσάνθη, τον Δημοσθένη, την Παναγιώτα και την Ελένη. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 2/2/1955 και πρεσβύτερος στις 3/2/1955 από το μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Χριστοφόρο.

Διορίσθηκε στη Χρύσω Ευρυτανίας και διακόνησε εκεί μέχρι τις 31/5/1998, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας 44 έτη ιερατικής διακονίας. Στις 5/10/1998 επαναδιορίστηκε στη γενέτειρά του, το Λιθοχώρι Ευρυτανίας. Διακόνησε για σύντομο διάστημα (ένα μήνα) και στην Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας, και συγκεκριμένα στην ελληνορθόδοξη ενορία της Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ. Τέλος, στις 18/12/2007 έχοντας συνολικά συμπληρώσει 52 έτη και 8 μήνες ιερατικής διακονίας, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση!

Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία μας και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο!”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ