20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μητσοτάκης: Κάναμε πισωγυρίσματα γιατί ο κορονοϊός εκπλήσσει συνεχώς – Καλύτερα ελεγχόμενα έξω, παρά ανεξέλεγκτα μέσα

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. 

“Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Επειδή ήθελα να δώσω έναν οδικό χάρτη των μέτρων, ξεκαθάρισα ότι το αντιστάθμισμα για να μείνουμε στην Αθήνα είναι μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με άνοιγμα της εστίασης και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11”, είπε αρχικά.

“Το Πάσχα αυτό δεν θα είναι όπως το προηγούμενο. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και επίσης γνωρίζουμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε”. 

Δείτε live

“Το άνοιγμα της εστίασης είναι ελεγχόμενο. Είναι ένα στοίχημα. Θα έχουμε και σύμμαχο τον καιρό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνονται συγκεντρώσεις σε σπίτια. Προτιμώ να βγει κάποιος και να φάει σε εξωτερικό χώρο. Έχουν γίνει πισωγυρίσματα που προτιμώ να τα πω προσαρμογές στο φαινόμενο, γιατί ο ιός εκπλήσσει συνεχώς”. 

Και συνέχισε: “Πολλές φορές έχουμε πάει απέναντι στις προσδοκίες της κοινής γνώμης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το άνοιγμα είναι το επιδημιολογικά ορθό, από το να είναι ανεξέλεγκτα μέσα”. 

“Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνεται στα μέτρα. Αυτοί που συμμετέχουν στα κορονοπάρτι είναι εξαίρεση. Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν λάθος, ήταν αστοχία. Η γραμμή ήταν ξεκάθαρη να μην υπάρξει καταστολή στις πλατείες”.

 

To άρθρο Μητσοτάκης: Κάναμε πισωγυρίσματα γιατί ο κορονοϊός εκπλήσσει συνεχώς – Καλύτερα ελεγχόμενα έξω, παρά ανεξέλεγκτα μέσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ