25 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μητσοτάκης / Προτεραιότητα οι εκκενώσεις – Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών

«Πρώτη προτεραιότητα ο απεγκλωβισμός των συμπολιτών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός - «Η χώρα αντιμετώπισε το χειρότερο φαινόμενο στην ιστορία της»

Η χώρα αντιμετώπισε το χειρότερο καιρικό φαινόμενο στην ιστορία της, δήλωσε από το συντονιστικό όργανο στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάστασή τους, καθώς και η ανακούφιση των πληγέντων.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, είπε ότι ήταν μία «πρωτοφανής θεομηνία, τριπλάσια από αυτή του “Ιανού”».

«Πρώτη προτεραιότητα οι εκκενώσεις. Ήδη επιχειρούν 15 ελικόπτερα και τα μέσα διαρκώς θα ενισχύονται. Έχουμε ακόμα προβλήματα», είπε και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες αλλά και την ικανότητα γρήγορης αρωγής για την ανακούφιση των πολιτών».

«Άμεσα ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών», ανέφερε και τόνισε: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι όσοι επλήγησαν θα δουν γρήγορα την ανακούφιση που θα τους παρέχει το κράτος και θα ξαναρχίσουν τη ζωή τους».

Συμπλήρωσε ότι «θα διεκδικήσω από την Ε.Ε. την μέγιστη δυνατή στήριξη. Έχω στείλει ήδη σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Να είμαστε ενωμένοι, δεν το βάζουμε κάτω. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να περάσουμε τη μεγάλη αναποδιά».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ