18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μια απόλυτα επιτυχημένη έκθεση, ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Κορυσχάδων – Ευχαριστήρια επιστολή

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού δηλώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης «Το ΄21 με τον χρωστήρα & τη γραφίδα – Στιγμές της ιστορίας μας στις τέχνες και στα γράμματα», μια πρωτοβουλία-σύμπραξη του Δήμου Καρπενησίου και του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Τα «Ευρυτανικά Νέα», με τακτικά ρεπορτάζ τους, είχαν αναφερθεί στο μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών να δουν από κοντά την έκθεση, η οποία περιλάμβανε 40 έργα ζωγραφικής αλλά και δεκάδες τίτλους βιβλίων σπάνιων εκδόσεων, με θέμα την Εθνεγερσία και τους πρωταγωνιστές της· είναι ενδεικτικό ότι, στη διάρκεια του Αυγούστου, επισκέφθηκαν το μουσείο 5.000 άνθρωποι.

Η εικαστική έκθεση εγκαινιάστηκε στις 31 Ιουλίου 2021 και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η λειτουργία της παρατάθηκε, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, αρχικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και αργότερα μέχρι το πέρας του Οκτωβρίου. Σε ένα καλοκαίρι με μεγάλες ροές επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, η έκθεση κατέστη σημείο αναφοράς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου και «όχημα» για την ανάδειξη της τοπικής -και όχι- μόνο Ιστορίας.

Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήρια επιστολή συνέταξε ο σύλλογος «Το Βελούχι», απευθυνόμενη προς τον κ. Νίκο Σουλιώτη, Δήμαρχο Καρπενησίου, την κα Σοφία Ζαλοκώστα, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου, την κα Έλενα Σιαξαμπάνη, Σύμβουλο Δημάρχου, τον κ. Ηλία Μπουμπουρή, Συλλέκτη, και τον κ. Ηλία Τσώνη, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συμπατριώτες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας ‘Το Βελούχι’ αισθάνεται την ανάγκη να διατυπώσει τα ειλικρινή συγχαρητήρια για την πρωτοφανή επιτυχία της έκθεσης ‘Το ’21 με τον χρωστήρα και τη γραφίδα – Στιγμές της τοπικής μας ιστορίας στις τέχνες και τα γράμματα’, την οποία συνδιοργανώσαμε, τιμώντας την μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων της Εθνεγερσίας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον συλλέκτη Ηλία Μπουμπουρή που ενστερνίστηκε την ιδέα της έκθεσης και εμπιστεύτηκε αντικείμενα (πίνακες, έργα τέχνης και βιβλία) της συλλογής του. τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όπως και τα στελέχη του Δήμου Καρπενησίου που έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους για την επιτυχία της έκθεσης και των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αθανασίου Καρπενησιώτη που τη συνόδευαν. Και βεβαίως τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί μας. Πιστεύουμε ότι δώσαμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπατριώτες μας, επισκέπτες του τόπου μας και στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με το συλλεκτικό υλικό, να γνωρίσουν σπουδαίους καλλιτέχνες, σπάνιες εκδόσεις και μοναδικές ιστορικές στιγμές. Ελπίζουμε η συνεργασία μας αυτή να έχει συνέχεια, καθώς οι συνέργειες είναι πάντα αυτές που αποδίδουν καρπούς προς όφελος του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ