20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μια γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στήθηκε στο κέντρο του Καρπενησίου. Εκατοντάδες συμμετοχές στο Karpenisi Night Run (αποτελέσματα, βίντεο, φωτογραφίες)

1o Sterea Run – Karpenisi Night Run

Μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού, του δρομικού κινήματος και του ευ αγωνίζεσθαι, αποτέλεσε η διοργάνωση Karpenisi Night Run, ο 1ος νυχτερινός αγώνας τρεξίματος που διεξήχθη στο Καρπενήσι, το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022, παρουσία πλήθους κόσμου -αθλητών-τριών, αθλούμενων και θεατών.

Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στο Sterea Run, σειρά αγώνων στη Στερεά Ελλάδα που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό· το Καρπενήσι αποτέλεσε τον τέταρτο σταθμό μετά την Άμφισσα, την Ερέτρια Χαλκίδας και τη Λιβαδειά. Σύμμαχοι και αρωγοί της ΠΣΤΕ ήταν ο Δήμος Καρπενησίου, ο ΟΠΑΣΤΕ, η ΠΕΔ Στερεάς, ο Α.Π.Σ. «Καρπενήσι 2002», η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας κ.α.

Το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων επιβεβαιώθηκε και οι συμμετοχές -σε μία από τις τρεις αποστάσεις της διοργάνωσης- άγγιξαν τις 300: στα 5 χιλιόμετρα έτρεξαν 144 δρομείς και στα 10 χιλιόμετρα οι συμμετοχές έφθασαν τις 77, ενώ δεκάδες ήταν τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που πήραν μέρος στη διαδρομή των 1000 μέτρων. Στη 10άρι οι συμμετέχοντες έπρεπε να φθάσουν, μέσω της Ζηνοπούλου και της Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας, στο Αθλητικό Κέντρο, απ’ όπου ξεκινούσε η διαδρομή της επιστροφής, ενώ στο 5άρι έφθαναν μέχρι το ύψος του ΚΤΕΟ· στο 1χλμ σημείο επιστροφής ήταν ο κόμβος στη θέση «Ρίζωμα». Για λόγους ασφαλείας, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της διαδρομής είχε προχωρήσει η Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας.

1o Sterea Run – Karpenisi Night Run: Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα μέσω YouTube

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ευρυτανική κυριαρχία είχαμε στα 10χλμ, όπου Δημήτρης Ελευθερίου και Ματίνα Νούλα πρώτευσαν στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, αντίστοιχα, ενώ στα 5χλμ νικητής ήταν ο Ιερεμίας Χουσίδης και η Αντωνία Τσαπαλη.

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Κατηγορία Ανδρών

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (36:44)

ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (37:32)

ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (38:26)

Κατηγορία Γυναικών

ΝΟΥΛΑ ΜΑΤΙΝΑ (39:22)

ΣΠΑΝΟΥ ΝΑΤΑΣΑ (42:01)

ΒΛΑΣΗ ΜΑΡΙ (44:06)

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Κατηγορία Ανδρών

ΧΟΥΣΙΔΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ (18:12)

ΒΕΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (19:10)

ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (19:14)

Κατηγορία Γυναικών

ΤΣΑΠΑΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (21:35)

ΔΗΜΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (21:55)

ΣΚΛΗΒΑΝΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ (22:15)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ 5 ΚΑΙ 10ΧΛΜ

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στον Γιάννη Αντωνίου, τον πρωταθλητή χιονοδρομίας του ΕΟΣ Καρπενησίου. Για τον λόγο αυτό, στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), Γεώργιος Νικητίδης, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Στέργιος Πάππος. Βραβεύθηκαν, επίσης, οι Ευρυτάνες αθλητές-τριες: Δημήτρης Ελευθερίου, Φωτεινή Κολόκα, Ματίνα Νούλα, Δήμητρα Μπίκα [ρεπορτάζ σε νεότερη ανάρτηση].

Από αριστερά: Η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής-Ορεινής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, ο παρουσιαστής της διοργάνωσης, Κώστας Μαρτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Ηλίας Μπουρμάς, και ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ