25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μια γιορτή του ορεινού τρεξίματος φιλοξένησε το Μεγάλο Χωριό. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έτρεξαν στο Karpenissi Trail (ΦΩΤΟ)

Σε μια μεγάλη γιορτή του ορεινού τρεξίματος, που σταθερά κερδίζει νέους φίλους σε όλη την Ελλάδα, εξελίχθηκε η διοργάνωση Karpenissi Trail 2022, οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, όλων των ηλικιών, έτρεξαν σε μία από τις 4 διαδρομές του αγώνα, στα μονοπάτια και τα πυκνά ελατοδάση της Καλιακούδας και της γύρω περιοχής, απολαμβάνοντας μια αυθεντική, ορεινή εμπειρία.

Τοπικοί φορείς, σύλλογοι, αθλητές, εθελοντές, επιχειρήσεις και η τοπική κοινωνία ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την καθιέρωση ενός ορεινού αγώνα δρόμου με αγωνιστική ποικιλία που θα κερδίσει από τον μικρό ερασιτέχνη αθλητή μέχρι και τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες αθλητές, χαρίζοντας στη διοργάνωση έναν ξεχωριστό και μοναδικό χαρακτήρα.

Το Karpenissi Trail 2022 αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – ΠΕ Ευρυτανίας, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στ. Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ) και του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή». Πρωτεργάτες του αγώνα ήταν ο Νίκος Λιάπης και ο Δημήτρης Ελευθερίου, που σε συνεργασία με τον πολύπειρο Λουκά Πρατίλα ετοίμασαν τις πολύ όμορφες -και λίαν απαιτητικές- διαδρομές.

Ο Δ. Ελευθερίου με φόντο την επιβλητική Καλιακούδα

Πραγματοποιήθηκαν οι διαδρομές Kaliakouda Trail μήκους 26χλμ, Lakomata Trail μήκους 13χλμ, Gavros Trail 6χλμ και Kaliakouda Junior 1χλμ. Στη μεγάλη διαδρομή, οι Μεγαλοχωρίτες Δημήτρης Ελευθερίου και Φωτεινή Κολόκα κυριάρχησαν στο… σπίτι τους, στα βουνά που πρωτοξεκίνησαν το trail running. Ο 37χρονος ήταν ο μεγάλος νικητής πετυχαίνοντας χρόνο 2:46:55, ενώ αντίστοιχα η 26χρονη πρώτευσε στην κατηγορία γυναικών με επίδοση 3:34:41. Στα 13χλμ στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Γιώργος Τσουμάνης και η Νατάσα Σπανού, ενώ στον μικρό αγώνα των 6χλμ επικράτησε ο Θανάσης Κοντογιάννης. Οι επιτυχίες των Ευρυτάνων δεν περιορίστηκαν στο δίδυμο Ελευθερίου-Κολόκα, καθώς η Μαριλένα Κουτρούμπα ήταν νικήτρια στις γυναίκες στον αγώνα των 6χλμ (με χρόνο 00:58:32) και ο Παναγιώτης Γενιτσαρόπουλος ήταν τρίτος στα 13χλμ (1:34:01)· συνολικά 4 αθλητές-τριες από την Ευρυτανία ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών-τριών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη και αγώνας για παιδιά.

Η Φωτεινή Κολόκα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ 6ΧΛΜ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ 13ΧΛΜ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ 26ΧΛΜ

Οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες κάθε αγωνιστικής κατηγορίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού, παρουσία, μεταξύ άλλων του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη, της προέδου της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Κωνσταντίας Τσιουγκρή κ.α.

«Ένας ακόμη αγώνας ορεινού τρεξίματος με επίκεντρο το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και το όρος Καλιακούδα ολοκληρώθηκε. Αθλητές από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική δρομική εμπειρία στην ευρυτανική φύση πλαισιωμένοι από ένα μοναδικό φθινοπωρινό τοπίο. Η άρτια διοργάνωση και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων σε συνδυασμό με ένα σπουδαίο δίκτυο μονοπατιών αλλά και σπουδαία πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση αποτελούν στοιχεία που μπορούν να αναδείξουν την περιοχή σε σημαντικό αθλητικό προορισμό», δήλωσε ο κ. Τασιός.

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας Karpenissi Trail 2022, ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος, με 300 συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήδη ορίσαμε τον επόμενο αγώνα της διοργάνωσης για το Karpenissi Trail 2023. Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες που πήραν μέρος και στους τρεις αγώνες και σε όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Με συνεργασία πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο Δήμος Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ