Μια μοναδική μουσική εμπειρία βίωσαν οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου, που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν από κοντά τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής. Η επίσκεψη αποτέλεσε για όλους μια αξέχαστη ευκαιρία επαφής με την υψηλού επιπέδου συμφωνική μουσική και καλλιτεχνική δημιουργία, σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της χώρας.
Υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που περιλάμβανε την Ουβερτούρα «Καρναβάλι» και το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Αντονίν Ντβόρζακ με σολίστ τον κορυφαίο τσελίστα Ναρέκ Χακναζαριάν -νικητή του Διεθνούς Διαγωνισμού Τσαϊκόφσκι- καθώς και τη Συμφωνία αρ. 40 του Μότσαρτ. Τα μέλη της Φιλαρμονικής, υπό την αρχιμουσικό Εύη Βάρσου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ερμηνεία μεγάλων έργων από καταξιωμένους καλλιτέχνες, αποκομίζοντας εικόνες και ερεθίσματα που θα τους συνοδεύουν για καιρό.
Μια ημέρα αργότερα, το Σάββατο 22/3, η αποστολή του Καρπενησίου συμμετείχε σε ειδικά σχεδιασμένο μουσικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δοκιμών της ΚΟΑ, όπου τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή με καταξιωμένους μουσικούς της ορχήστρας, όπως οι Σπύρος Μουρίκης, Κώστας Αυγερινός, Ιωάννης Καραμπέτσος και Σπύρος Λάμπουρας.
Την αποστολή συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρπενησίου, Παρασκευή (Βιβή) Κόγια και Χριστίνα Σβερώνη, ενώ θερμές ευχαριστίες εκφράζονται από τον Δήμο Καρπενησίου και τη Φιλαρμονική προς την ΚΟΑ για την προσφορά των εισιτηρίων και τη συνολική φιλοξενία. «Η κίνηση αυτή ενισχύει την διαρκή μας προσπάθεια να φέρνουμε τον πολιτισμό κοντά στα παιδιά μας, να καλλιεργούμε την μουσική τους αισθητική και να τα ενθαρρύνουμε στο να μελετούν και να εξελίσσονται στο όργανό τους», αναφέρει η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα.
Το επόμενο ταξίδι για τη Φιλαρμονική είναι προγραμματισμένο για τις 26 Απριλίου στην Κοζάνη.



