Μια νύχτα γεμάτη μουσική και φεγγαρόφωτο με τη Φωτεινή Βελεσιώτου στους Κορυσχάδες (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Μια νύχτα γεμάτη μουσική και φεγγαρόφωτο με τη Φωτεινή Βελεσιώτου στους Κορυσχάδες (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ήταν 2008 όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τις «Μέλισσες», σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή και στίχους της Ελένης Φωτάκη. Μια παράξενη φωνή αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό, διαφορετική από όσες είχαμε ακούσει ως τότε. Ήταν η φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου, με τη μελωδικότητα και τη βραχνάδα, συνάμα μαζί με έναν συγκινητικό τρόπο ερμηνείας.

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στον μύλο της καλλιτεχνικής εξέλιξης της Βελεσιώτου, που καθιερώθηκε στο ελληνικό πεντάγραμμο και χθες (19/8), το βράδυ της πανσελήνου του Αυγούστου, τραγούδησε για πρώτη φορά στο Καρπενήσι, προσκεκλημένη του Δήμου, στο πλαίσιο των “Γιορτών Δάσους 2024”. Το αμφιθέατρο των ιστορικών Κορυσχάδων, γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που απόλαυσαν ένα μουσικό πρόγραμμα 2,5 ωρών με λαϊκά και ρεμπέτικα.

Με τα δικά της τραγούδια («Διόδια», «Μέλισσες», «Βαδίζω ανάποδα», «Πόσο πονάει η καρδιά», «Δυο ώρες», «Στάχτη», «Ο συγκάτοικος» κ.α.) να εναλλάσσονται αρμονικά με γνωστά και αγαπημένα κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων τραγουδοποιών («Μη μου ξαναφύγεις πια», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Δε λες κουβέντα», «Παραπονεμένα λόγια», «Μην κλαις» κ.α.), η βραδιά στους Κορυσχάδες τα είχε όλα: χαρά, κέφι και χορό, μαζί με νοσταλγία, συγκίνηση και αναπόληση. Μαζί της επί σκηνής ήταν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Ορέστης Κολέτσος, Στέλιος Κατσατσίδης και Νίκος Ζουρνής.

Το κοινό καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Παρασκευή Κόγια, με τη Φωτεινή Βελεσιώτου να δηλώνει εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές της Ευρυτανίας («της παραμελημένης Ελλάδας», όπως είπε) και να δίνει την υπόσχεση πως θα επιστρέψει στον τόπο μας για να τραγουδήσει. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έδωσαν το παρών στη φεγγαρόλουστη συναυλία των Κορυσχάδων, ενώ χρήσιμη ήταν η συνδρομή της ΑΛΑΚ, που είχε αναλάβει να ρυθμίζει την κυκλοφορία και στάθμευση των ΙΧ αυτοκινήτων.