19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μια ωραία πρωτοβουλία: Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει από σήμερα το 1ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου – Τα παιδιά στέλνουν το μήνυμα

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει από σήμερα, Δευτέρα 31/1/22, το 1ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για το θεματικό κύκλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη». Θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή το βιβλίου «Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;» του Κώστα Μάγου, το οποίο έχει γραφτεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), οι άνθρωποι του σχολείου θέλησαν οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού, να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματος του εθελοντή αιμοδότη στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, αλλά να γίνουν και οι ίδιοι μεγαλώνοντας εθελοντές αιμοδότες.

«Στόχος του προγράμματος», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου, Μπανιά Μαργαρίτα, Μουτσώκου Αγγελική και Μάντζαρη Έλενα, «είναι οι μαθητές να γνωρίσουν την έννοια της ‘εθελοντικής αιμοδοσίας’, να κατανοήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τις ανθρώπινες ανάγκες στον τομέα της υγείας και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το θέμα, τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους. Βασική μέριμνά μας είναι η οργάνωση δραστηριοτήτων για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που ενισχύουν την κατανόηση εννοιών όπως ο αλληλοσεβασμού και η αλληλεγγύη».

Τα παιδιά στα πλαίσια της δραστηριότητας δημιούργησαν κάρτες για να μεταφέρουν το μήνυμα στης αιμοδοσίας στις οικογένειες τους, έφτιαξαν ταυτότητες «μελλοντικού» εθελοντή αιμοδότη και δημιούργησαν αφίσες για να τοποθετηθούν σε σημαντικές υπηρεσίες της πόλης μας, όπως το Δημαρχείο, το Γηροκομείο, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική. Επίσης έφτιαξαν ευχαριστήρια δώρα για όποιους πάνε να δώσουν αίμα αλλά και μια αναμνηστική αφίσα για να στολίσει το Τμήμα Αιμοδοσίας.

*Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρπενησίου λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 12:30 το πρωί. Ενημερωθείτε για την εθελοντική αιμοδοσία στη σελίδα  του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας https://ekea.gr/.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ