18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μοναδική εμπειρία για τη Δήμητρα Μπίκα η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος που έγινε στη Γαλλία

Η ελίτ του παγκόσμιου trail running έδωσε ραντεβού στο Ανσί της Γαλλίας. Η Ελλάδα συμμετείχε με 5 αθλητές/τριες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μεταξύ αυτών ήταν και η Καρπενησιώτισσα Δήμητρα Μπίκα

Με τρεις άνδρες και μία γυναίκα έλαβε μέρος η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος 2024 που διεξήχθη στο Ανσί της Γαλλίας το διάστημα 31/5-2/6. Η πρόκριση για το σημαντικό ραντεβού του αθλήματος περνούσε μέσα από το 10ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, που είχε γίνει την Κυριακή 12 Μαΐου στη Δομνίστα Ευρυτανίας.

Πολύ καλή εμφάνιση που τον έφερε στη 14η θέση της γενικής κατάταξης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πραγματοποίησε ο Φώτης Ζησιμόπουλος. Ο έμπειρος Έλληνας δρομέας μεγάλων αποστάσεων και trail κατέλαβε τη 14η θέση με χρόνο 5:27.19 σε έναν πολύ απαιτητικό τεχνικά αγώνα 58 χιλιομέτρων που έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες σε βρεγμένη πίστα. Μάλιστα, ο Ζησιμόπουλος είχε και μια πτώση στο 35ο χιλιόμετρο, χτύπησε στο γόνατο και στον αστράγαλό του, αλλά σηκώθηκε, συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα όπου συμμετείχαν 82 αθλητές από 25 χώρες και τερμάτισαν 76.

Ο Δημήτρης Σελέτης κατετάγη 36ος με χρόνο 5:43.50, ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος, δεν μπόρεσε να εκκινήσει, λόγω ενός τραυματισμού που αποκόμισε στον τετρακέφαλο κατά την παρουσία του στο Ανσί τις προηγούμενες μέρες. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν τρεις Γάλλοι, άριστοι γνώστες της πίστας: οι Τομάς Καρντάν (4:58.22), Μπενζαμάν Ρουμπιόλ (5:04.01) και Λοΐκ Ρολάν (5:07.38).

Στον αγώνα των γυναικών, η Δήμητρα Μπίκα εγκατέλειψε στο 46ο χιλιόμετρο με πρόβλημα στο γόνατο και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και σε αξιόλογη θέση ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου. Εκκίνηση πήραν 56 αθλήτριες από 22 χώρες και η Γαλλία κατέκτησε και εδώ όλα τα μετάλλια με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κλεμεντάν Ζοφρέ (5:44.37) και τις Μπλαντάν Λ’ Ιροντέλ (5:53.49) και Αντελάν Μαρτάν (5:56.44).

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο τεχνικός τομέα αγώνων εκτός σταδίου, Νότης Παπούλιας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ