5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Μουσική παράσταση για τα 100 χρόνια απο τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο διάβα των 100 χρόνων εκείνο που μένει είναι η προσφυγιά και το βαθιά χαραγμένο σημάδι του ξεριζωμού. Ένα σημάδι που δεν λέει να φύγει όσα χρόνια κι αν περάσουν. 100 χρόνια μετά, στις μέρες μας, η ίδια τραγωδία, το ίδιο βαθύ σημάδι. Όσο κι αν προσπαθούμε και προσπαθούν οι ξεριζωμένοι να φτιάξουν μια καινούργια ζωή σε ένα νέο κόσμο.

Η μνήμη και τα βαθιά σημάδια είναι το περιεχόμενο της μουσικής παράστασης που γίνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και διοργανώνεται από το  Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος: “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”.

Καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του, το περιεχόμενο της παράστασης είναι  βασισμένο σε δύο εμβληματικά έργα του Απόστολου Καλδάρα.  Τον «Βυζαντινό Εσπερινό» και τη «Μικρά Ασία».

Ανάμεσα στα τραγούδια του Απ. Καλδάρα θα παρεμβάλλονται διασκευές τραγουδιών από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων στις μέρες μας, και το σκηνικό που θα περιβάλει την ορχήστρα είναι πέντε μεγάλων διαστάσεων έργα που ζωγράφισε ο Κώστας Καλδάρας, με θέμα τα γεγονότα από την μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Ανδρέας Καρακώτας και η Ιωάννα Γιαννοπούλου

Επίσης θα γίνεται  παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού με αποτυπωμένες στιγμές από τα προσφυγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που παραχωρήθηκε από καλλιτέχνες τρικαλινούς φωτογράφους .

Η παράσταση θα πραγματοποιηθει  με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 23 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο στο Φρούριο Τρικάλων και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο προαύλιο του Ι.Ν . Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα. Ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Παίζουν οι μουσικοί:

Σάκης Κοντονικόλας: Πιάνο, Δημήτρης Τυχάλας: Κιθάρα, Κώστας Λάμπας: Μπάσο, Χαρούλα Σαφαρή: Τσέλο, Στέφανος Σεκέρογλου: Βιολί, Νεκτάριος Παπαγεωργίου: Κλαρίνο, Παύλος Παφρανίδης: Μπουζούκι

Ενορχήστρωση: Σάκης Κοντονικόλας, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Καραγιώργος.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy