2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μουσική σύμπραξη / Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου ταξιδεύει στις Σπέτσες για μια μοναδική συναυλία με τη Μόνικα

Από το Καρπενήσι, στις Σπέτσες για τη Δημοτική Φιλαρμονική. Αφορμή, μια συναυλία με τη Μόνικα Χριστοδούλου

από την έντυπη έκδοση

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου θα βρεθεί στο νησί των Σπετσών στις 29 Ιουνίου. Εκεί θα βρει εκεί μια παλιά γνώριμη, την καταξιωμένη τραγουδοποιό Μόνικα Χριστοδούλου, που έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα στο Καρπενήσι.

Η σχέση της Μόνικας με τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου ξεκινά στα εφηβικά της χρόνια, με εκείνη να βρίσκει την πρώτη της μουσική στέγη παίρνοντας εφόδια και έμπνευση για την μετέπειτα σπουδαία καλλιτεχνική της πορεία ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς έως και σήμερα, τιμώντας πάντα την μουσική της αφετηρία.

Στα γραφικά στενά των πανέμορφων Σπετσών, στο φιλόξενο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η Μόνικα, μαζί με την διευθύντρια της Φιλαρμονικής και αρχιμουσικό, Εύη Βάρσου, και την πολυμελή ορχήστρα, θα υποδεχθούν το κοινό σε μια συναυλία – επανένωση. Η μουσική βραδιά θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Δήμου Καρπενησίου και με την υποστήριξη του Ι.Μ.Ν Αγίου Νικολάου Σπετσών και της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών.

Η αφετηρία της μουσικής της πορείας

Η Μόνικα, κόρη του γνωστού ιατρού Νίκου Χριστοδούλου και της Ηλιοστάλαχτης Χριστοδούλου, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη μουσική από το Καρπενήσι και την τοπική φιλαρμονική, ενώ αργότερα συμμετείχε στην μπάντα του αδερφού της, Θανάση Χριστοδούλου, τους Serpentine. «Ξεκίνησα µαθήµατα πιάνου και κιθάρας όταν ήµουν 6-7 ετών, αλλά δεν µου άρεσε καθόλου η θεωρία. Δεν µε ενδιέφερε να γίνω καλή µουσικός. Οπως είχα πει µια φορά στον δάσκαλό µου, εγώ ήθελα να µάθω κιθάρα για παρεούλα. Για να συνοδεύει τη φωνή µου όταν τραγουδώ. Τα µαθήµατα δεν κράτησαν πολύ, αλλά λίγα χρόνια πιο µετά άνοιξε στο Καρπενήσι Φιλαρµονική του δήµου. Εκεί τρελάθηκα από τη χαρά µου. Ηταν το σχολείο της µουσικής µου. Επαιζα άλτο σαξόφωνο και µου άρεσε που ήµασταν πολλά άτοµα µαζί, σαν ένα γκρουπ. Μάλιστα, η δασκάλα µας, η κυρία Εύη, είχε πιάσει ότι εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω να διαβάσω θεωρία, αλλά είχα µεγάλο ταλέντο στο αυτί. Μου έβαζε να ακούσω τις καινούργιες µελωδίες που έπρεπε να παίξω και εγώ τις µάθαινα απέξω» είχε δηλώσει παλιότερα η Μόνικα στο «Εθνος της Κυριακής».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ