26 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Μπάιντεν: «Σπάει» τον κουμπαρά των 1,9 τρισ. δολαρίων και κόβει επιταγές για τη μεσαία τάξη

Μπάιντεν ΗΠΑ

Η υπουργός Οικονομικών του Μπάιντεν, η Τζάνετ Γέλεν προανήγγειλε έκτακτη ενίσχυση για την τόνωση της αγοράς που έχει «παγώσει» εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας. Η Γέλεν ανακοίνωσε πως Αμερικανοί εργαζόμενοι με ετήσιο εισόδημα 60.000 δολαρίων θα πρέπει να λάβουν επιταγές οικονομικού κινήτρου.

Σχεδόν 20 μέρες μετά την ορκωμοσία η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να αναθερμάνει την οικονομία των ΗΠΑ. Πρώτη κίνηση είναι αυτή που αποκάλυψε η υπουργός των Οικονομικών.

Όπως ανέφερε η Τζάνετ Γέλεν, όσοι Αμερικανοί εργαζόμενοι έχουν εισόδημα 60.000 δολαρίων το χρόνο, θα πάρουν τις λεγόμενες επιταγές οικονομικού κινήτρου, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Λευκού Οίκου, κατά των οικονομικών συνεπειών του COVID19.

«Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πως αυτοί θα επιλεγούν, αναμένεται να αποφασιστούν, αλλά οι οικογένειες της μεσαίας τάξης χρειάζονται βοήθεια», δήλωσε η Γέλεν στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

H Γέλεν είπε επίσης, ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο του ρίσκου από το πακέτο κινήτρων της οικονομίας, αναφορικά με την πρόκληση πληθωρισμού, αλλά δήλωσε: «Έχουμε καλά εργαλεία να αντιμετωπίσουμε αυτό το ρίσκο αν προκύψει».

Τόσο ή ίδια, όσο και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι ο κίνδυνος για την οικονομία θα είναι μικρός, σχετικά με τις προσπάθειες χορήγησης οικονομικών κινήτρων, όχι πολύ μεγάλος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπάιντεν: «Σπάει» τον κουμπαρά των 1,9 τρισ. δολαρίων και κόβει επιταγές για τη μεσαία τάξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ